Greška

Došlo je do greške.

LG je zvanično potvrdio da gasi poslovanje sa telefonima

05.04.2021 09:18 | 0 Biznis IT
LG je zvanično potvrdio da gasi poslovanje sa telefonima


Tokom januara su se pojavili izveštaji da LG razmatra napuštanje tržišta sa telefonima, a sada je to i zvanično. LG jer smarfon sektor nazvao izuzetno konkurentnim, a ističe da će nastaviti da prodaje postojeći inventar uređaja, a potom će se fokusirati na druga poslovanja kao što su EV komponente, povezani uređaji, smart home, robotika, AI i B2B rešenja.

Proizvođač takođe sugeriše da će i dalje nastaviti da razvija mobilne tehnologije, kao što je 6G. To će biti u okviru napora da se kompanija osnaži u ostalim segmentima svog poslovanja.

Iako je LG divizija sa telefonima imala problema poslednjih nekoliko godina, bila je zadužena za veliki broj inovativnih proizvoda. LG G3 je bio prvi telefon sa QHD ekranom i imao je laserski autofokus u 2014. godini. Iste godine smo videli i G Flex, sa zakrivljenim ejranom koji je bio fleksibilan i ojačan. G Flex 2 je potom stigao sa jačim procesorom i poleđinom od plastike koja je mogla da popravlja ogrebotine.

 

Pogledajte još: LG razvija fleksibilni displej za Apple


LG G5 nije bio preterano popularan, niti hvaljen u recenzijama, ali je imao modularni dizajn i brojne dodatke. Tu je i LG V10, koji je imao drugi, manji ekran za prečice, obaveštenja i drugo.

LG ističe da će do kraja jula završiti sa zatvaranjem i gašenjem svoje divizije sa telefonima, mada je moguće da će i nakon toga postojati zalihe uređaja koji će biti dostupni u prodaji.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Koliko su nam promenile život? - Benchcast #02

Geekbench ukazuje na deo specifikacija Realme Narzo 30 telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609