Lenovo zainteresovan za kupovinu Fujitsu PC poslovanja?

Novi izveštaji sugerišu da je kompanija Lenovo zainteresovana za kupovinu Fujitsu PC poslovanja, te da je spremna da izdvoji popriličnu sumu novca.

Novi izveštaji sugerišu da je kompanija Lenovo zainteresovana za kupovinu Fujitsu PC poslovanja, te da je spremna da izdvoji popriličnu sumu novca. Kineski gigant je već među najvećim PC vendorima na svetu, a ukoliko se ova akvizicija obistini, Lenovo će dodatno učvrstiti svoju poziciju na vrhu globalnog PC tržišta.Prema navodima Nikkei Asian Reviewa, Lenovo i Fujitsu su u pregovorima koji se tiču preuzimanja PC divizije japanske kompanije. Izveštaj sugeriše da obe kompanije žele da sporazum dogovore do kraja ovog meseca. Postoji nekoliko scenarija, a u jednom od njih Fujitsu bi trebalo da prenese svoj PC dizajn, razvoj i proizvodne operacije na zajedničko poslovanje koje će voditi Lenovo. Drugi scenario predviđa da Lenovo kupi većinski udeo Fujitsu PC podružnice. Ukoliko se sporazum postigne, gotovo 2000 zaposlenih kompanije Fujitsu će preću u Lenovo.Nijedna od kompanija nije komentarisala navode o akviziciji, tako da nema ni potvrde ali ni negiranja pomenutih navoda.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi