Greška

Došlo je do greške.

Lenovo se vratio na prvo mesto po isporuci PC uređaja

11.10.2018 17:07 | 0 Biznis IT
Lenovo se vratio na prvo mesto po isporuci PC uređaja


Lenovo je ponovo na vrhu kada je PC isporuka u pitanju, a kineska kompanija je vodeća tokom trećeg tromesečja i po istraživanju Gartnera i IDC-a. Lenovo je prestigao kompaniju HP i prigrabio oko 24 procenta tržišta.

Analitičke firme rast kineske kompanije pripisuju kupovini Fujitsua, boljem poslovanju u PC prodaji i pametnijoj strategiji na tržištu Severne Amerike. Za ostatak proizvođača, sezona je bila pomešana.

HP i Dell su nešto pojačali svoje tržišno učešće na godišnjem nivou. Apple i Asus su imali pad isporuke, dok Acerovi rezultati su različiti kod dve analitičke kompanije (Gartner ne računa Chrome OS računare, dok IDC uključuje ovo u svoju statistiku).


Pogledajte još: Globalna isporuka računara u porastu po prvi put za poslednjih šest godina


Ukupno gledano, PC tržište je i dalje u stagnaciji. Gartner sugeriše rast globalne isporuke od 0,1% na godišnjem nivou, dok IDC ističe da je isporuka pala za 0,9 procenata.

Zanimljivo je da je Microsoft po prvi put u statistici. Kompanijina isporuka Surface uređaja je bila dovoljno jaka da kompaniju pogura u top pet PC proizvođača u SAD.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Razer Phone 2 predstavljen sa poboljšanjima za ekran i kameru

Microsoft podržava Linux sa 60.000 patenata

10604
10605
10606
10607
10608
10609