Greška

Došlo je do greške.

Lenovo planira objavu Linux laptopova

26.04.2020 21:22 | 2 Mobile
Lenovo planira objavu Linux laptopova


Lenovo će objaviti seriju Linux laptopova, kao deo eksperimenta koji bi potom mogao biti proširen i na više modela ukoliko sve bude teklo po planu.

Linux laptopovi, koje Lenovo bude proizvodio, će koristiti Fedora 32 Workstation. Timovi iz kompanija Lenovo i Fedora već neko vreme zajedno rade na tome da osiguraju da sve funkcioniše bez problema.

Prva tri laptopa, koji će imati preinstaliranu Fedoru, će biti ThinkPad P1 Gen2, ThinkPad P53 i ThinkPad X1 Gen8. Dve kompanije se nadaju da će dostupnost Linux operativnog sistema proširiti na više modela u narednim godinama.

 

Pogledajte još: Najnoviji Lenovo Legion laptopovi imaju efikasnije Nvidia grafičke karte


Laptop, koji bude imao preinstaliran Linux (bilo da je u pitanju Fedora ili neka druga distribucija) bi tehnički trebalo da ima bolju hardversku podršku od starta, bez potrebe za dodatnim prepravljanjima.

Fedora 32 je projektovana za objavu 28. aprila, tako da neće proteći previše vremena do objave novih Lenovo laptopova sa Linux platformom.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Linuks je keva Neregistrovan korisnik
Zašto Fedora kad su Ubuntu tj njegov bolji derivat Mint mnogo popularniji a samim tim veća je podrška i pomoć lako naći. Ja sam na Linuksu od 2008g tako da podržavam svakako koji god da je Linuks.
I svakom mogu da preporučim. Takođe umesto Gugl pretraživača prelazak na DuckDuckGo koji ima i sopstveni browser app za android koji prikazuje sadržaj bez reklama. Njihova pretraga je skoro bez reklama i potpuno bez cenzure i razlika je veoma primetna.

Realme 6 recenzija: 90Hz ekran u srednjoj klasi (video)

Samsung sprema telefon sa pop-up selfi kamerom

10104
10105
10106
10107
10108
10109