Greška

Došlo je do greške.

Lenovo i Intel preduzimaju prve korake u eliminisanju lozinki

25.10.2017 11:56 | 0 Software/Web
Lenovo i Intel preduzimaju prve korake u eliminisanju lozinki


Lozinke su jedna od najslabijih karika kada je u pitanju onlajn sigurnost, a sada smo korak bliže njihovom kompletnom uklanjanju. Lenovo i Intel su sada objavili prvu ugrađenu autentifikaciju za računare, koja se oslanja na FIDO (Fast Identity Online) Alliance standarde.

Funkcija je dostupna na najnovijim Lenovo laptopovima (ujključujući i Yoga 920 sa fotografije) i radi uz Intel Online Connect koji je uključen u sedmu i osmu generaciju Intel Core procesora.

Postoje dva pristupa, koje korisnici mogu da primene sa ovim novim iskustvom onlajn autentifikacije. Prvo, svajpovanje prstom preko enkriptovanog čitača otiska prsta na Lenovo laptopu, čime se sigurno loguje na sajt koji je kompatibilan sa tehnologijom. Drugo - automatska two-factor autentifikacija koja omogućava unos normalnog korisničkog imena i lozinke na sajt. Umesto automatskog logovanja, servis verifikuje identitet korisnika i traži od njega pritisak na dugme kako bi se logovao.

Iako je implementacija FIDO standarada na računare spor proces, radi se o jednom koraku bliže tome da sve aktivnosti na internetu budu sigurnije.

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD prijavio profitabilno treće tromesčje

Gmail add-ons dostupni za Android i web klijente

10504
10505
10506
10507
10508
10509