Greška

Došlo je do greške.

Lenovo prikazao ThinkPad X1 tablet sa savitljivim OLED ekranom

14.05.2019 12:40 | 0 Mobile
Lenovo prikazao ThinkPad X1 tablet sa savitljivim OLED ekranom


Lenovo je danas najavio PC uređaj sa savitljivim ekranom, koji se na tržištu ne očekuje pre 2020. godine. Tablet spada u ThinkPad X1 liniju, ali još uvek nema zvanično ime.

ThinkPad X1 tablet ima 13.3-inčni 2K OLED displej, sa 4:3 odnosom stranica, koji se pretvara u 9.6-inčni 3:2 ekran kada s presavije. Uređaj radi pod Windows operativnim sistemom, a pokreće ga Intelov procesor. Više detalja o ovoj podršci će biti objavljeno kasnije.

lenovo2_60.jpg


Tablet takođe ima i podršku za pametnu olovku, IR kameru za Windows Hello i dva USB Type-C porta. Na kraju, tu je i Bluetooth tastatura koja uređaj čini potpuno prenosivim laptopom.

Ističe se da ovaj proizvod nije kreiran kako bi bio novotarija, a dizajniran je kao kompletna laptop zamena, namenjena tehnološkim entuzijastima, poslovnim mobilnim korisnicima i onima koji koriste tablete/PC uređaje u pokretu.

lenovo3_8.jpg


Lenovo svoj ThinkPad X1 tablet sa savitljivim OLED ekranom razvija već tri godine i prošao je uobičajena MIL-STD-810G testiranja kojima se podvrgavaju svi ThinkPad modeli.

Takođe, koš jedna bitna stavka koju je potrebno istaći, jeste da nema vidljivog nabora na mestu gde se displej savija. Ovo je oblast u koju je Lenovo dosta uložio kako bi osigurao da sve funkcioniše kako je planirano.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Qualcomm i HMD Global potpisali 5G patent sporazum

WhatsApp ranjivost omogućila instaliranje spyware-a na telefone

10104
10105
10106
10107
10108
10109