Greška

Došlo je do greške.

Lenovo patentirao uređaj sa savitljivim ekranom i fizičkom tastaturom

12.01.2019 12:42 | 0 Mobile
Lenovo patentirao uređaj sa savitljivim ekranom i fizičkom tastaturom


Uređaji sa fleksibilnim ekranima počinju da se pojavljuju sve češće. Royole je prikazao svoj FlexPai na CES 2019 sajmu. Samsung je navodno takođe prikazao svoj savitljivi uređaj iza zatvorenih vrata na ovom događaju, a mnogi drugi su uočeni u patentima i glasinama poslednjih nekoliko meseci.

Ono što svi ovi uređaji imaju zajedničko je, to što su na granici između telefona i tableta, a format im je relativno mali. Sada, nedavno odobreni patent kompanije Lenovo pokazuje da kineski proizvođač želi da tehnologiju prenese i na laptop računare.

Najnoviji patent opisuje uređaj koji izgleda kao tipičan prenosivi laptop, sa fizičkom tastaturom u bazi i displejom na drugoj polovini kućišta. Međutim, umesto da su spojene tradicionalnim šarkama, dve polovine su povezane drugim, sklopivim displejom, koji prelazi iz jedne polovine u drugu i omogućava da se uređaj preklopi i otvori po potrebi.ž

 

Pogledajte još: Lenovo Z5 Pro GT je prvi telefon sa Snapdragon 855 čipom, 12GB RAM-a


Pregib će biti sličan onom na Microsoft Surface Book-u, ali neće biti potpuno ravan kada se savije. Umesto toga, stvoriće se praznina između dve polovine laptopa, za koje Lenovo kaže da će obezbediti bolji osećaj za držanje uređaja jednom rukom.

Pored navedenog, patent pokazuje nekoliko potencijalnih načina upotrebe sklopivog dela ekrana, koji uključuje prikazivanje informacija o vremenu, obaveštenja, indikacija baterije i mreže, kao i brze akcije za određene situacije. Ovo uključuje mogućnost odgovaranja, prosleđivanja ili brisanja poruka, na primer.

Sugeriše se da Lenovo radi na sklopivom uređaju sličnom Microsoft Andromedi, ali ovaj patent ukazuje na znatno drugačiji pristup konceptu. Ne treba posebno isticati da pojava patenta ne garantuje da će takav uređaj biti objavljen uskoro,  ili ikada, tako da ćemo morati da sačekamo zvaničnije informacije.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nokia 9 PureView bi mogao biti predstavljen ovog meseca u Dubaiju

VLC preuzet tri milijarde puta, najavljuje AirPlay podršku

10104
10105
10106
10107
10108
10109