League Of Legends MMO zaradio blizu milijardu dolara u ovoj godini

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Superdata, pokazalo se da je trenutno najpopularniji MMO naslov League of Legends, a on je ove godine doneo blizu milijardu dolara

Prema nedavno sprovedenom istraživanju koje je sprovela kompanija Superdata, pokazalo se da je trenutno najpopularniji MMO naslov League of Legends. Prema njihovim podacima, ova igra trenutno drži 11,9 posto svetskog tržišnog udela u pogledu MMO naslova. Njega prate Crossfire sa 11,2 posto, Dungeon Fighter Online takođe sa 11,2 posto kao i World of Warcraft sa 9,1 posto. Vredno je istaći još neke naslove kao što su Counter-Strike Online sa 1,9 posto i DotA 2 sa 1,7 posto.
Ovo istraživanje je takođe pokazalo da League of Legends donosi najviše novca kada su u pitanju MMO naslovi. Naime, ova igra je uspela da donese čak 946 miliona dolara prihoda do sada u 2014. godini, što je zaista izuzetna cifra imajući u vidu da je igra besplatna iako treba reći da se oslanja na mikrotransakcije koje očigledno donose veliki novac. Takođe se pokazalo da prihodi od MMO igara ove godine dostižu osam milijardi dolara, a kako ima još više od dva meseca do kraja godine, očekuje se da oni narastu do 11 milijardi dolara.
 
mmodatasuperdata.0.jpg
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi