LastPass kompromitovan, ali podaci korisnika su sigurni

LastPass, jedan od popularnijih servisa za upravljanje lozinkama, je objavio da je tokom prošle nedelje otkrio i blokirao sumnjivu aktivnost na svojoj mreži.

LastPass, jedan od popularnijih servisa za upravljanje lozinkama, je objavio da je tokom prošle nedelje otkrio i blokirao sumnjivu aktivnost na svojoj mreži. Iako kompanija tvrdi da korisnički nalozi nisu kompromitovani, kao ni enkriptovani user vault podaci, navodi se da su hakeri uspeli da pristupe određenim informacijama, uključujući email adrese, podsetnike lozinki, hešove za autentifikaciju.LastPass u svom blogu navodi da ima poverenja u svoje mere enkripcije, koje su dovoljne da se zaštiti najveći broj korisnika, ali će iz predostrožnosti oni koji nemaju aktiviranu opciju multi-factor autentifikacije, ili se loguju sa nove IP adrese ili uređaja, mailom biti obavešteni da verifikuju svoje naloge. Dodatno, korisnicima se preporučuje i da ažuriraju svoj master password.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi