Greška

Došlo je do greške.

Laptop sa šest najopasnijih virusa se prodaje za više od milion dolara

27.05.2019 09:10 | 0 Mobile
Laptop sa šest najopasnijih virusa se prodaje za više od milion dolara


Svojevrsno umetničko delo, koje nosi naziv "The Persistence of Chaos", kreirao je internet umetnik Guo O Dong. U pitanju je uobičajeni laptop, ali u kojem se nalazi šest najopasnijih svetskih malware-a. Laptop je savršeno bezbedan, sve dok ga ne povežete na Wi-Fi ili u njega ne ubacite USB.

U intervjuu za The Verge, kreator ovog dela je istakao da je svrha laptopa da apstraktne pretnje načini fizičkim u digitalnom svetu.

Šest virusa u laptopu (10.2-inčni Samsung NC10-14GB) su izabrani na osnovu stepena ekonomske štete koju su izazvali. Ovo uključuje ILOVEYOU virus (bag iz 2000. godine koji se često pojavljivao kao "ljubavno pismo" prikačeno u e-mail porukama), kao i and WannaCry - ransomware napad koji je pogađao i gasio računare u bolnicama i fabrikama tokom 2017. godine, a za koji su agencije okrivile Severnu Koreju. Guo sugeriše da su virusi iz njegovog Samsung laptopa prouzrokovali ekonomsku štetu od bar 95 milijardi dolara.

Laptop je poručen od strane sigurnosne kompanije DeepInstinct i trenutno se nalazi na onlajn aukciji. Praćenje aukcije je moguće ovde, a trenutna cena ovog uređaja/umetničkog dela je više od 1,2 miliona dolara.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei trejdmarkovao Hongmeng, kao zamenu za Android i Windows operativne sisteme

NZXT najavio H510 Elite, premijum kompaktno kućište

10104
10105
10106
10107
10108
10109