Greška

Došlo je do greške.

Kuo: iPhone XS pretprodaja slaba, Apple Watch Series 4 izuzetno popularan

17.09.2018 12:16 | 5 Mobile
Kuo: iPhone XS pretprodaja slaba, Apple Watch Series 4 izuzetno popularan


Svega nekoliko dana nakon početka pretprodaje iPhone XS, XS Max i Apple Watch Series 4 uređaja, analitičar Ming-Chi Kuo je objavio svoj najnoviji izveštaj sa informacijama o tome kako se novi Apple proizvodi snalaze na tržištu.

Kuo tvrdi da su prednarudžbe za regularni iPhone XS model niže od očekivanih. Razlog ovoga je najverovatnije nedostatak eksternih izmena i novih funkcija u poređenju sa prošlogodišnjim iPhone X modelom. Pored ovoga, izgleda da interesovanje za većim iPhone XS Max i jeftinijim iPhone XR modelima takođe ima ulogu u slabijoj prodaji standardnog iPhone-a. Kuo je sada smanjio svoje predviđanje i sugeriše da će iPhone XS činiti 10-15 procenata ukupne iPhone isporuke (što je niže u odnosu na originalno predviđenih 15-20 odsto). Takođe, Kuo predviđa povećanje prodaje još uvek neobjavljenog iPhone XR modela na 55% do 60%.

Kada je u pitanju iPhone XS Max, početne brojke deluju obećavajuće, posebno u Kini gde je potražnja za telefonom na visokom nivou, zahvaljujući kombinaciji dual-SIM mogućnosti, većeg displeja i nove zlatne boje. Kuo očekuje da će iPhone XS Max činiti 25-30% ukupne iPhone prodaje, za koju se veruje da će iznositi oko 75-80 miliona modela do kraja godine.


Pogledajte još: Apple zvanično predstavio 5.8-inčni iPhone Xs i 6.5-inčni iPhone Xs Max


Kada je Apple Watch Series 4 u pitanju, tvrdi se da pametni sat postiže rezultate koji su bolji nego što se očekivalo. Razlog ovoga je veliki broj novih funkcija i veći displej. Očekuje se da će najnovija generacija nosivog uređaja činiti preko polovine prodaje, od očekivanih 18 miliona primeraka prodatih Apple Watch uređaja do kraja godine.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Galaxy A9 Pro bi mogao biti prvi Samsungov uređaj sa Snapdragon 710 čipsetom

OnePlus TV stiže naredne godine

10104
10105
10106
10107
10108
10109