Kreirajte sopstvenu realnost uz besplatnu VR alatku

Kako bi se ohrabrili oni koji žele da izgrade sadržaj virtuelne realnosti, Valve je objavio set softera za kreiranje sadržaja virtuelne realnosti nazvan Destinations Workshop

Kako bi se ohrabrili oni koji žele da izgrade sadržaj virtuelne realnosti, Valve je objavio set softera za kreiranje sadržaja virtuelne realnosti nazvan Destinations Workshop. Uključena je u paketu sa istim alatkama Source 2 endžina koji i Valve koristi, a mape koje služe za primer su dizajnirane da pomognu kreatorima da nauče kako da ih upotrebe.
“Kreatori sadržaja će moći da koriste Source 2 endžin, isti endžin koji Valve koristi da kreira svoje igre i iskustvo, za kreiranje i deljenje njihovog sopstvenog sveta u VR zajednici korišćenjem Destinations Workshop-a” poručuje Valve. Destinations Workshop je vidljiv u svakoj kacigi koja je podržana od strane Valve-ovih OpenVR platformi kao što su HTC Vive ili Oculus Rift. Pored toga, Destinations Viewer je kompatibilan sa analognim ili kontrolerima sa praćenjem pokreta.
Destinations Workshop je već dostupan u beta formi na Steam-ovom Early Access.
Osvrt: 10 stvari koje morate znati o predstojećoj VR revoluciji
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi