Kraj za OpenOffice?

OpenOffice, koji je poznat kao prva prava alternativa Microsoft Office softverskom paketu uz besplatnu licencu, mogao bi biti penzionisan

OpenOffice, koji je poznat kao prva prava alternativa Microsoft Office softverskom paketu uz besplatnu licencu, mogao bi biti penzionisan jer ne postoje dobrovoljci developeri koji bi mogli dalje da mu pružaju podršku sa budućim nadogradnjama. U mejlu članovima, potpredsednik grupe volontera Denis Hamilton objasnio je da tim razmatra povlačenje OpenOffice projekta po prvi put, jer isporuka bezbednosnih ispravki i nadogradnji postaje problem zbog nedostatka radne snage.
Dok Hamilton ne želi da imenuje razloge koji su doveli do toga da OpenOffice gubi interes developera, jedan od uzroka je svakako i masovna migracija na LibreOffice, još jednu alternativu Microsoft Office paketu koji uživa izuzetan uspeh ovih dana. Mnoge kompanije, organizacije i državne službe su zamenile Microsoft Office za LibreOffice u pokušaju da smanje troškove i odbace Microsoft-ov softver.
LibreOffice je izabran kao alternativa uglavnom zbog svojih performansi, jer nudi veoma napredne alatke za dokumente koje su slične onima koje se mogu pronaći u Microsoft-ovim rešenjima. Kao rezultat toga, OpenOffice je sada postao rešenje koje privlači minimalnu pažnju developera.
Stigla velika nadogradnja za Office uz alatke koje poboljšavaju pisanje
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi