Greška

Došlo je do greške.

Koronavirus uzrokuje velike gubitke u IT industriji nakon nakon otkazivanja velikih događaja

04.03.2020 19:32 | 0 Biznis IT
Koronavirus uzrokuje velike gubitke u IT industriji nakon nakon otkazivanja velikih događaja


Kako epidemija novog koronavirusa nastavlja da potresa ekonomije širom sveta, izveštaji pokazuju ni da tehnološka industrija nije imuna na efekte virusa. Zbog otkazivanja velikih tehnoloških događaja, kao što su Mobile World Congress (MWC), Google I/O i Facebook F8 konferencija, direktni ekonomski gubitak zbog koronavirusa navodno je prešao 500 miliona dolara. Procene su, međutim, izračunate samo na osnovu analiza gubitaka od avionskh karti, smeštaja, hrane i transporta koji bi se koristili tokom ovih događaja.

Prema podacima, koje navodi Vox, otprilike 480 miliona dolara - velika većina ukupnog gubitka - nastala je otkazivanjem MWC-a koji je trebalo da bude održan od 24. do 27. februara i koji je trebalo da ugosti preko 100.000 posetilaca u Barseloni. GSMA, mobilna trgovinska asocijacija koja organizuje godišnji kongres mobilne telefonije, bila je primorana da otkaže događaj nakon što su se brojni tehnološki giganti (kao što su LG, Sony i Nokia) povukli sa događaja.

Izveštaj, u kojem se navode podaci piblikacije Recode, upozorava ipak da se radi o grubim procenama, jer podaci ne uključuju gubitke nastale od sponzorisanja događaja, prodaje robe i pratećih uticaja na lokalnu ekonomiju. Neke konferencije, uključujući Game Developers Conference (GDC) koja je trebalo da se održi između 16. i 20. marta ali je odložena, nisu obuhvaćene podacima.

 

Povezana vest: Ovogodišnji Mobile World Congress (MWC) je i zvanično otkazan!


Ranije je objavljeno da je lokalna ekonomija grada Barselone pretrpela gubitke od oko 500 miliona dolara zbog otkazivanja MWC-a. Generalno, velike ekonomije trpe oogromne gubitke zbog širenja virusa.

U nastojanju da suzbiju širenje virusa, tehnološki giganti se takođe odlučuju i za rad od kuće. Na primer, Twitter je obavezao zaposlene sa sedištem u Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji, da rade od kuće. Prošle nedelje, Amazon je svojim zaposlenima sugerisao da prestanu sa putovanjima koja nisu od značaja, unutar SAD i šire.

Kao što je već pomenuto, ovo su samo grube procene i stvarni gubici od otkazivanja ovih događaja su sigurno mnogo veći.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy A71 5G će podržavati 25W punjenje

Xiaomijev patent pokazuje telefon sa obrnutim bežičnim punjenjem

10604
10605
10606
10607
10608
10609