Greška

Došlo je do greške.

Korisnici prijavljuju BSOD nakon najnovije ispravke za Windows 10

12.10.2018 18:37 | 10 Software/Web
Korisnici prijavljuju BSOD nakon najnovije ispravke za Windows 10


Nakon što je Microsoft odlučio da preskoči Release Preview ring u okviru Windows Insider programa i objavi Windows 10 October 2018 Update prošle nedelje, korisnici su počeli da prijavljuju različite probleme, uključujući i brisanje fajlova. Microsoft je morao da povuče ažuriranje i objavi zakrpu, ali izgleda da problemi za korisnike ne prestaju.

Ranije tokom nedelje, Microsoft je objavio svoj mesečni set zakrpa za Windows 10, koji uključuje i verziju 1809. Međutim, zakrpa sa sobom donosi novi problem. Korisnici prijavljuju pojavu BSOD-a (blue screen of death) nakon ažuriranja, koji sprečava podizanje sistema.


Pogledajte još: Microsoft ističe da je ispravio Windows 10 Update bag koji je brisao fajlove


Poruka za grešku prijavljuje "WDF_VIOLATION", što se odnosi na Windows Driver Framework. Problem najviše pogaša HP korisnike i odnosi se na drajver fajl na računarima korisnika, 'HpqKbFiltr.sys'. Mnogi korisnici prijavljuju da brisanje ovog fajla rešava problem i da uređaji potom rade normalno.

Prema navodima, problem pogađa i April 2018 Update, kao i druge brendove računara/laptopova. Sugeriše se i da je zakrpa u međuvremenu povučena sa Windows Update-a.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

s

-=crusader=- Users postova: 1028
pa ovi koje je imarkovic naveo nisu uopste stari i zvanican sistem im je win 10...
ja instalirah 1809 na laptopu prvo hp probook nesto nesto, sandy bridge i3 masina, sve bez problema proslo dan dva tri koriscenja, odradio i desktop 2500k, isto sve ok...
btw koliko sam ja video sada u disk cleaneru postoji i opcija za downloads folder, garant je brdo ljudi obrisalo sebi fajlove i tom rutom pa se nakalemilo na zvanican bug
moj licni utisak za win 10 je za sada ok, proklinjem ih za ovaj novi control panel, cujem da ce stari biti ukinut skroz, ne znam dal gori potez postoji al ajde... ovo novo metro djubre je katastrofa...
Sale83 Član postova: 2552
Koliko su stare te masine koje koristite na kojima se to desava?
Djomla84 Novi član postova: 5
Citiram korisnika: imarkovic Citiram korisnika: Djomla84Kod mene je nakon poslednjeg apdejta nastupio onaj čuveni
Meni se 8.1 pokazao kao generalno jako dobar, bolji čak i od sedmice. Znam, mnogima se Metro UI ne sviđa i preko toga ne mogu da pređu, kao i preko nedostatka klasičnog Start menija. Ali, što se tiče stabilnosti tu bih prednost ipak dao osmici, tačnije 8.1. Na sedmici je, bar u mom slučaju, više blue screen-ova u proseku bilo. Ali naravno ni približno kao na desetci.Za desetku bih dodao još jednu bitnu stvar koja je nakaradno odrađena, a to su bluetooth drajveri. Forsiraju se default Microsoft drajveri kroz apdejte, nema se potpuna kontrola nad istim, a krajnji rezultat je više nego očajan..."driver error", "please restart" itd pri skoro svakom pokretanju sistema i/ili ponovnom povezivanju BT uređaja.
imarkovic Član postova: 364
Citiram korisnika: Djomla84Kod mene je nakon poslednjeg apdejta nastupio onaj čuveni "page fault in nonpaged area" error. Nisam preterano stručan, ali sve što sam našao na netu sam probao i nisam uspeo da rešim problem. I pre apdejta je BSOD znao s' vremena na vreme da nastupi iz ovog ili onog razloga. Desetka je lepa i fensi i sve je to super, ali zlo koliko je nestabilna. Dao sam joj šansu par meseci i digao sam na kraju ruke, vratio sam se na 8.1 sa kojim nikad nisam imao problem.
Po meni je bolje vratiti se na Win7, nego na 8. Inace, ovaj konflikt sa .sys fajlom i update-om KB4462919 usledio je zbog hp tastature, u pitanju je drajver za ovu tastaturu
Djomla84 Novi član postova: 5
Kod mene je nakon poslednjeg apdejta nastupio onaj čuveni "page fault in nonpaged area" error. Nisam preterano stručan, ali sve što sam našao na netu sam probao i nisam uspeo da rešim problem. I pre apdejta je BSOD znao s' vremena na vreme da nastupi iz ovog ili onog razloga. Desetka je lepa i fensi i sve je to super, ali zlo koliko je nestabilna. Dao sam joj šansu par meseci i digao sam na kraju ruke, vratio sam se na 8.1 sa kojim nikad nisam imao problem.

Apple: iOS 12 je dostupan na 50% uređaja

EA planira remaster svojih klasičnih Command and Conquer igara

10504
10505
10506
10507
10508
10509