Greška

Došlo je do greške.

Korisnici sada mogu da kontrolišu svoj Android telefon pomoću izraza lica

16.08.2021 14:35 | 0 Software/Web
Korisnici sada mogu da kontrolišu svoj Android telefon pomoću izraza lica


Kako je primetio XDA-Developers tim, beta verzija 12.0.0 Android Accessibility Suite-a, u okviru Android 12 bete 4, uključuje i nove "Camera Switches" funkcije. Kada je funkcija omogućena, koristi prednju kameru kako bi odredila da li korisnik gleda u ekran i za prepoznavanje izraza lica.

Različiti izrazi i gestikulacije lica mogu da pokrenu akcije na Android telefonu. Na primer, moguće je otvoriti usta kako bi se pokrenuo panel za obaveštenja ili izdići obrve za povratak na početni ekran. Lista  izraza lica je dostupna na pratećoj fotografiji, a moći će da se prilagođava za različite akcije.

Akcije, koje je moguće nameniti određenim gestikulacijama uključuju pristup obaveštenjima, skrolovanje napred/nazad, touch & hold, navigaciju na početni ekran, biranje sadržaja i drugo. Pored toga, moguće je prilagođavati veličinu i dužinu gestikulacije licem.

android2_40.jpg


Iako će nova alatka za kontrolu pomoću izraza lica debitovati na Androidu 12, izgleda da neće biti ekskluzivna samo na pomenutu platformu. XDA tim je uspeo da instalira APK ažuriranog Android Accessibility Suite-a i na telefon sa Androidom 11, kako bi se pristupilo funkciji.

Oni koji žele da isprobaju funkciju kontrole Androida preko izraza lica, mogu to učiniti preuzimanjem Android 12 beta verzije, odlaskom u Switch Access alatku u okviru Android Accessibility Suite-a.

Izvor: AndroidAuthority

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Eco² OLED panel debituje na Galaxy Z Fold3 telefonu

Apple Watch Series 7 se očekuje sa Time to Run funkcijom

10504
10505
10506
10507
10508
10509