Greška

Došlo je do greške.

Kontroleri za PlayStation 5 bi mogli imati ekran osetljiv na dodir

13.11.2018 11:30 | 0 Games
Kontroleri za PlayStation 5 bi mogli imati ekran osetljiv na dodir

 

U gejming industriji, jedna od konstanti već godinama je bio Sonijev DualShock kontroler za PS4. Kroz generacije je dobijao manja unapređenja i izmene, i nije bilo radikalnih promena od konzole do konzole. Ovo bi moglo da se promeni izlaskom PS 5 konzole, pojavom novih DualShock kontrolera.

Patent, koji je prijavljen prošle godine, a obelodanjen prošlog meseca, u principu se ne razlikuje od dosadašnjh generacija, odnosno onoga što imamo danas. Ipak, sugeriše se da bi ovaj mogao prodrmati scenu kontrolera sa svojim touchscreen ekranom, koji se opisuje kao „ekran na dodir koji se proteže telom kontrolera između leve i desne ekstenzije.“

 

 Pogledajte još: PlayStation Classic pokretaće emulator otvorenog koda koji su napravili fanovi

 

Patent je prvi put obelodanjen preko vikenda na Redditu, i u ovom momentu je puno špekulacija da li je ovo samo nova verija DualShock v.4, ili će biti deo konzole iz generacije 5. Nemamo tačnu ideju kada bi PS 5 mogao biti lansiran, ali trenutna razmišljanja su da će to biti negde 2021. godine, a po nekim izvorima moguće i ranije.

Nintendo je, to već znamo, eksperimentisao sa ekranima na kontroleru Wii U modela, i iznosio je 6.2 inča, što je prilično veće od onoga što vidimo ovde.

Sve ovo treba uzeti i sa dozom rezerve, jer patent ne mora značiti i konačno rešenje, već samo dobru ideju koja često nikada i ne doživi izlazak u fizički svet.

Izvor: Slashgear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD neće implementirati DirectX RayTracing do daljnjeg

Intel predstavio prvi 5G modem koji bi mogao biti deo iPhone uređaja 2020.

10404
10405
10406
10407
10408
10409