Greška

Došlo je do greške.

Koncept telefon Oppo X 2021 je prikazan danas na online događaju

17.11.2020 15:54 | 0 Mobile
Koncept telefon Oppo X 2021 je prikazan danas na online događaju

 

Tokom manifestacije Oppo INNO Day 2020, Oppo je pokazao nekoliko novih inovacija. Na primer, pažnja je posvećena Oppo AR Glass u kombinaciji sa novom aplikacijom CibeReal AR. Oppo-ve prve AR naočare biće objavljene sledeće godine. Prikazan je i novi konceptni pametni telefon, nazvan Oppo X 2021. Ovaj specijalni mobilni telefon može se proširiti na format tableta.

Ovo je vrlo moderno dizajniran telefon sa zaobljenim ivicama i namotanim displejem. Korišćenjem električnog motora, nazvanog „Roll Motor Powertrain“, ovaj pametni telefon se može izvući u širinu. Dakle, korisnik može lako da poveća ekran od 6,7 ”na ekran koji nije manji od 7,4”.

U kućište je postavljena metalna klizna konstrukcija koja osigurava da se uređaj može često uvlačiti i izvlačiti - bez ugrožavanja njegove funkcionalnosti. Reč je o fleksibilnom OLED displeju, koji se postavlja na valjak prečnika 6,8 mm. Ovaj prečnik je pažljivo odabran kako bi se izbegao vidljivi šav na mestu namotavanja i nanošenja zaslona.

Tokom prezentacije pomenuto je da se na ekranu ne vide bore. Kod svih preklopnih telefona koji su trenutno dostupni, zaista je vidljiva jasna linija preklapanja, gde je ekran preklopljen. Sa ovij uvlačećim ekranom imate manje problema s tim, uostalom, nije često savijen u istoj tački.

To što nema nabora je veliko postignuće kompanije Oppo, a čini nam se da je ovaj Oppo X koncept telefon svojevrsna napredna varijanta konceptnog modela koji je TCL pokazao u martu ove godine.

Na poleđini Oppo X 2021, vertikalni sistem kamera postavljen je u gornjem levom uglu. U pitanju je trostruka kamera od 48 megapiksela i blic - verovatno uporediv sa trenutnim vrhunskim modelom, Oppo Find X2 Pro. Međutim, tačna konfiguracija kamere ostaje nepoznata.

Ipak, ostaje pitanje - gde je selfi kamera?

Za sada ostaje nepoznato da li će ovaj specijalni Oppo pametni telefon zaista biti objavljen. Sve ovo nesumnjivo će biti povezano sa tržišnim uslovima. Svakako nije nezamislivo, a na kraju krajeva, nekoliko proizvođača već radi na patentima sličnim ovom.

Štaviše, čini se da Oppo zapravo vidi puno potencijala u ovom novom konceptnom pametnom telefonu. Prošle godine je prikazan sklopivi pametni telefon kompanije Oppo, ali nikada nije objavljen.

Izvor: Lets Go Digital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Cooler Master lansira Pi Case 40 i Pi Tool

Virtuelna izložba najčuvenijih nestalih remek-dela

10104
10105
10106
10107
10108
10109