Greška

Došlo je do greške.

Konačno znamo šta znači P u Android P verziji

11.07.2018 12:39 | 3 Software/Web
Konačno znamo šta znači P u Android P verziji


Svake godine Google pokuša da nas iznenadi imenom svoje nove verzije Android operativnog sistema. Ove godine nas očekuje Android P verzija, a iako je namera Google-a da bude misteriozan do samog kraja, mogući naziv softvera je procureo pre vremena. Zanimljivo je da nam naznaku naziva ne donosi Google već Huawei.

Vest dolazi sa poljskog sajta tabletowo, koji objašnjava da je jedan od njihovih čitalaca odlučio da kontaktira Huawei korisničku podršku, kako bi saznao kada će Huawei P9 Lite mini (SLA-L22) dobiti Android 8.0 Oreo i/ili EMUI 8.0. Odgovor je bio da su za sada planirani samo sigurnodne zakrpe za ovaj model, ali kako se razgovor pomerao ka Huawei P9 Lite 2017 modelu, podrška je slučajno otkrila da će se Android P zvati Android Pistachio.

android2_20.jpg

Ovo se poklapa sa jednom od ranijih priča Bloomberga, koji je sugerisao da će naredna verzija Google softvera nositi naziv Android Pistachio Ice Cream.


Pogledajte još: Ovo je aktuelna lista telefona koji imaju podršku za Android P


S obzirom na to da se radi o nezvaničnim informacijama, potrebno ih je uzeti sa rezervom. Moguće je da je Pistachio samo radna verzija za Android P, koju koriste samo Google zaposleni i partneri, dok je pravo ime i dalje skriveno do objave softvera.

Kakvo je vaše mišljenje? Da li smatrate da je Pistachio dovoljno zvučan naziv kako bi se Android P izdvojio, ili mislite da će funkcije koje platforma donosi biti ono što će se iticati kod dolazeće verzije operativnog sistema?

Izvor: AndroidPit

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Douglas Adams Neregistrovan korisnik
Popsicle, ne pistaći!
Dzoni X Novi član postova: 128
Potpuno neočekivano.

Nova Samsung Galaxy Tab S4 fotografija potvrđuje S Pen i opcionu tastaturu

Huawei TalkBand B5 je hibrid pametne narukvice i Bluetooth slušalica

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509