Greška

Došlo je do greške.

Konačno jedna pametna i korisna stvar – Intel Unison

28.09.2022 19:13 | 0 Software/Web
Konačno jedna pametna i korisna stvar – Intel Unison

Deljenje poruka, primanje poziva, slanje fajlova i obaveštenja, biće sinhronizovani preko nove Unison aplikacije bez obzira koji uređaj ili operativni sistem imate. Postoji samo jedan uslov morate da posedujete računar baziran na Intel Evo platformi. Novi računari bazirani na Intel procesorima mogli bi da imaju funkcije koje su do sada bile ekskluziva na Apple uređajima i sve to zahvaljujući novoj aplikaciji.

Šta je Intel Unison?

Program, nazvan Unison, omogućiće Android telefonima i računarima da dele poruke, primaju pozive, šalju datoteke i dele obaveštenja između sebe putem „jednostavnog procesa uparivanja“ dva uređaja. Zanimljivo je da će aplikacija raditi sa iPhone telefonima, obezbeđujući im veću funkcionalnost u kombinaciji sa Microsoft Windows uređajima.

„Prednost koju možemo da donesemo zadovoljnom korisniku Windows računara, je ta što više ne mora da bira svoje mobilne uređaje na osnovu računara koji poseduje. Mogu da imaju istovremeno iPhone ili  Android telefon tj bilo koji uređaj koji požele i pri tome ih međusobno povežu“, rekao je Džoš Njuman, Intelov potpredsednik za mobilne inovacije.

Šta sve može…

pozivi.jpg
pozivi

Ova jedinstvena unakrsna platforma za povezivanje mobilnih uređaja je bazirana na Screenovate tehnologiji koju je razvila kompanija kupljena od strane Intela pre otprilike, godinu dana. Intel Unison softver sa gore opisanim mogućnostima startovaće na računarima baziranim na odabranim modelima procesora Intel Core 12. generacije koji nose oznaku Intel Evo. Biće proširen uskoro i na 13. generaciju Intel Core procesora. Dizajn za potrebe rada ovog eksluzivnog softvera usvojile su kompanije: Acer, HP i Lenovo čiji će uređaji biti Intel Unison kompatibilni na početku, dok će se ekosistem uređaja širiti tokom vremena i na druge marke.

prebacivanje_fajlova.jpg
prebacivanje datoteka

 

Uz pomoć ovog softvera ćete na jednostavan način moći da uspostavite vezu između uređaja sa različitim operativnim sistemima i na mobilnom telefonu napraviti fotografiju ili video i zatim koristiti snagu PC računara za finalnu obradu ili recimo koristiti tastaturu i miš vašeg računara za kontrolu sadržaja na mobilnom uređaju.

notifikacije.jpg
notifikacije

Iako je računar bez sumnje broj jedan uređaj kada je u pitnaju produktivan rad i kreiranje zahtevnih sadržaja, nesumnjivo je da se danas sve veći broj uređaja trudi da zaokupira pažnju korisnika. Intel Unison omogućuje da brzo primite i pošaljete tekstualne poruke u najpopularnijim aplikacijama bez potrebe da stalno držite oko na telefonu ili se prebacujete na mobilni, samo da bi poslali odgovor na poruku. I sve to uz komfor klasične tastature i miša uz veliku dijagonalu ekrana monitora.

poruke.jpg
Razmena poruka

Uz to možete da pozivate i primate glasovne pozive direktno sa PC-a sa kompletnim pristupom listi kontakata sa vašeg mobilnog telefona. I pri tome razmenjujete datoteke i fotografije između Windows računara i Android ili iOS mobilnog telefona jednostavnije i brže nego ikada do sada.

… a, šta ne može?

Na žalost, korisnici iPhone telefona će ostati uskraćeni za određene funkcionalnosti u poređenju sa vlasnicima Android modela. U softveru će nedostajati napredne funkcije za razmenu poruka, što bi u krajnjem moglo da oteža prebacivanje korisnika iz Apple ekosistema. To nije za čuditi jer je Apple često sprečavao otvaranje svog iMessage sistema poruka, jer bi time zapravo uklonili glavnu prepreku ka tome da roditelji i korisnici Apple iPhone telefona daju svojoj deci jeftinije Android uređaje.

I kako to uspeva?

Intel Unison obezbeđuje fleksibilnu vezu  koja uključuje postojanje lokalnog Wi-Fi ruter uređaja ili peer-to-peer mrežne konekcije, dok se Bluetooth koristi  u slučajevima povezivanja ostalih uređaja kojima nedostaje prethodno navedena opcija.

Spisak specifičnih zahteva za rad Intel Unison softvera možete pronaći na sledećem linku

Stigli su AMD Zen 4 procesori - Detaljni test Ryzen 9 7950X i Ryzen 7 7700X (video)

Ovo su prve slike Samsung Galaxy S23 i S23 Plus telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509