Greška

Došlo je do greške.

Konačna odluka: Telenor prodaje poslove u istočnoj i centralnoj Evropi

21.03.2018 10:14 | 5 Mobile
Konačna odluka: Telenor prodaje poslove u istočnoj i centralnoj Evropi

Telenor je danas pristao na prodaju svojih poslova u centralnoj i istočnoj Evropi PPF grupi za 2.8 milijardi dolara, u četiri godišnje rate. Dogovor uključuje Telenor mobilnu mrežu i usluge u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji, kao i Telenor Common Operation usluge. Telenor u regionu posluje 25 godina, na mađarskom tržištu od 1994, crnogorskom od 1996, srpskom od 2006 i bugarskom od 2013. godine.
 
Transakcija zahteva odobrenje regulatorne komisije i očekuje se da bude zaključena u trećem kvartalu 2018. godine.
"Strategija Telenor Grupe bazira se na razvoju, efikasnosti i jednostavnosti.Prodajom naših CEE (Central and Eastern Europe) poslova, činimo bitan korak ka pojednostavljenju i fokusiranju Telenor portfolia na regione gde vidimo najveći potencijal za kreiranje nove vrednosti. 

Nakon ove transakcije, Telenor operacije se sastoje od poslova fiksne i mobilne telefonije u skandinavskom regionu i snažnog prisustva u Aziji. Telenor je uveren da će PPF Grupa, zahvaljujući iskustvu u ovom poslu i regionu, biti dobar vlasnik CEE poslova", rekao je Sigve Brekke, izvršni direktor Telenor Grupe.
 
PPF Grupa je najveća privatna investiciona grupa u CEE regionu, sa okvirno 35 milijardi eura pod svojom kontrolom. PPF Grupa investira u različite sektore, uključujući i bankarstvo, finansije, nekretnine, rudarstvo i telekomunikacije. Prethodno, PPF grupa je postala vlasnik O2 mreže u Češkoj 2013. godine, kao i Nova Broadcasting Grupe u Bugarskoj 2018. 
 
"Ovom kupovinom, PPF grupa proširuje svoj telekomunikacioni portfolio na 4 nove zemlje, ispunjavajući naš dugotrajni cilj da postanemo evropski operater srednje veličine i iskoristimo naše iskustvo da ojačamo našu poziciju na tržištu", rekao je Ladislav Bartoniček, deoničar PPD Grupe zadužen za telekomunikacione poslove.
 
Izvor: Telenor

Komentari

0 Dodaj komentar

Opširan preview nam daje uvid u premijum specifikacije Huawei P20 Pro telefona

Nvidia GeForce dominira u segmentu VR gejminga

10104
10105
10106
10107
10108
10109