Greška

Došlo je do greške.

Kompromitovano preko 81.000 Facebook naloga

02.11.2018 19:42 | 0 Software/Web
Kompromitovano preko 81.000 Facebook naloga


Novi mesec, novo probijanje Facebook sigurnosti. Ovoga puta hakeri su došli u posed privatnih poruka preko 81.000 individualnih naloga. Društvena mreža je pokušala da "opere ruke" kada je odgovornost za ovaj napad u pitanju, optužujući malicioznu ekstenziju za pregledač za ovaj propust.

Pre nego što je reklama uklonjena, hakeri su uspeli da preko nje prikupe i prodaju pristup podacima za 10 centi po nalogu. Napadači su kontaktirali ruski servis BBC-a, tvrdeći da mogu da prodaju podatke preko 120 miliona naloga, koje imaju u svojoj bazi.

Digital Shadows, kompanija za sajber-sigurnost, ispitala je dostupne podatke i došla do zaključka da 81.000 njih ima privatne podatke izvučene iz profila korisnika. Pored ovoga, podaci dodatnih 176.000 naloga su uključivali email adrese i brojeve telefona. Ova druga grupa podataka je verovatno mogla da bude prikupljena zbog nedostatka sigurnosnih podršavanja, ali ovo još nije potvrđeno.


Pogledajte još: Facebook želi da poboljša sigurnost kupovinom kompanije specijalizovane u ovom polju


Žrtve su prvenstveno iz Rusije i Ukrajine, međutim otkriveno je da su ugroženi nalozi korisnika i iz drugih delova sveta, uključujući UK, SAD, Brazil i druge. Sve poruke koje su prikupljene su lične prirode, od tema za diskusiju koje su uključivale muzičke koncerte do eksplicitnijih sadržaja.

Facebook je istakao da kompanijina sigurnost nije probijena, a krivicu prebacuje na ekstenzije u okviru Chromium-baziranih pregledača i Firefoxa.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple nije zabeležio rast iPhone prodaje ali jeste povećao zaradu

AMD zakazao Next Horizon događaj, očekuje se Zen 2

10504
10505
10506
10507
10508
10509