Greška

Došlo je do greške.

Kompanija Take-Two, koja je kupila srpski Nordeus prošle godine, kupila i kompaniju Zynga za 12,7 milijardi dolara

10.01.2022 18:54 | 0 Biznis IT
Kompanija Take-Two, koja je kupila srpski Nordeus prošle godine, kupila i kompaniju Zynga za 12,7 milijardi dolara

 

Mnogi izdavači video igara povećali su interesovanje za mobilne igre, uključujući Take-Two Interactive. Kao takav, Take-Two Interactive je najavio da kupuje Zynga Inc, razvojni studio koji stoji iza hitova kao što je FarmVille. Prema Take-Two, ova transakcija će stvoriti jednu od „najvećih kompanija za interaktivnu zabavu na svetu kojima se javno trguje“.

Take-Two kupuje sve Zynga-ine otvorene akcije gotovinom i sopstvenim akcijama po ceni od 9,86 USD po akciji, „što podrazumeva vrednost preduzeća od približno 12,7 milijardi dolara“.

Take-Two kaže da kupuje Zynga iz nekoliko razloga. Prvo, Take-Two će dobiti pristup Zynga-inim mobilnim naslovima. To uključuje omiljene igre kao što su igre iz serijala FarmVille i Words with Friends i Harry Poter: Puzzles & Spells. Drugo, postoje različite finansijske i strateške prednosti poput veće ekspanzije na azijska tržišta, uključujući Indiju i Bliski istok. Na kraju, transakcija će omogućiti Take-Two-u da „kapitalizuje jake vetrove industrije interaktivne zabave, uključujući vodeću poziciju u mobilnom sektoru“ i da razvije „nove mobilne igre za mnoge od kultnih franšiza unutar Take-Two-ovog portfelja intelektualne svojine“, javlja Hot hardware.

 

Pogledajte još: TikTok ulazi u svet mobilnih igara, za početak u saradnji sa kompanijom Zynga

Ovaj ugovor o kupovini Zynge potencijalno bi mogao da znači da ćemo videti više mobilnih igara iz franšiza kao što su BioShock, Borderlands, Grand Theft Auto, NBA 2K i Red Dead. Neki već postoje, ali je fokus kompanije Take-Two u prošlosti bio uglavnom na PC-u i konzolama. Međutim, Take-Two Interactive je primetio da je mobilno igranje igara najbrže rastući segment. Ova kompanija je takođe kupila Nordeus, srpskog developera mobilnih igara, najpoznatiju po svojoj igri Top Eleven, u junu 2021.

FarmVille i srodne igre su uklonjene sa Facebook-a početkom prošle godine jer je Adobe prekinuo podršku za svoj Flash Player, a samim tim i naslove zasnovane na Flash Player-u. Zynga je takođe objavila 2021. da će igra Star Wars: Hunters, biti dostupna na Nintendo Switch i mobilnim uređajima negde ove godine.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


HONOR predstavio HONOR Magic V, svoj prvi savitljivi telefon

Honor Watch GS 3 predstavljen sa kućištem od nerđajućeg čelika, poboljšanim pozicioniranjem i praćenjem zdravlja

10604
10605
10606
10607
10608
10609