Greška

Došlo je do greške.

Kompanija Samsung ostvarila rekordnu zaradu u prvom tromesečju ove godine

28.04.2022 13:00 | 0 Biznis IT
Kompanija Samsung ostvarila rekordnu zaradu u prvom tromesečju ove godine

 

Nije tajna da je kompanija Samsung veoma popularna. Nekako, najočigledniji dokaz te popularnosti i poštovanja koje uživa kod korisnika jeste da je to jedini proizvođač mobilnih telefona koji je uspeo da ostvari značajnije prisustvo na tržištu severnoameričkog kontinenta, gde suvereno vlada neprikosnoveni Apple.

A širom sveta, pogotovo u Evropi, zna se da je Samsung itekako respektabilna kompanija, pogotovo u domenu mobilne telefonije. Jednostavno, korisnici vole da igraju na sigurno, pa tako izbor mobilnih uređaja često završava odabirom jednog od nekoliko proverenih brendova, gde je Samsung skoro pa uvek u priči.

Sada smo dobili uvid u to koliko je kompanija Samsung uspela da dodatno ojača svoju poziciju jednog od lidera u svetu tehnike na osnovu detaljnog finansijskog izveštaja koji nam je dostupan (slika ispod).

Ono što je očigledno iz ovog izveštaja jeste da su apsolutno sve divizije kompanija Samsung zabeležile rast u odnosu na prošlu godinu, kako u broju prodatih uređaja, tako i u ostvarenom prihodu u odnosu na isti period minule godine. A sve to je, prema rečima ove kompanije, zahvaljujući kvalitetnih uređajima koje nude publici.

 

sam_8.jpgNa primer, sama kompanija Samsung je rast u mobilnom segmentu pripisala veoma dobrim rezultatima koja je ostvario najsnažniji mobilni uređaj – Samsung S22 Ultra. Dakle, flagship se dobro prodaje, publika ga želi, i upravo je to onaj telefon koji donosi najviše zarade u segmentu mobilne telefonije.

Pored toga, čelnici kompanije Samsung naglasili su kako su se i drugi 5G modeli koje su predstavili publici ove godine veoma dobro prodavali, kao i drugi prenosivi uređaji, poput tablet računara, pametnih satova, i uređaja za reprodukciju audio zapisa.

Pored toga, zanimljivo je i da je deo ove kompanije koji se bavi proizvodnjom memorijskih čipova takođe doživeo veliki rast. Isto tako je u svim drugim divizijama ove kompanije, a ogroman rast prihoda i prodaja primećen je i u delu kompanije koji proizvodi ekrane, kako za mobilne telefone i druge prenosive uređaje, tako i za televizore, javlja GSM Arena.

Na kraju, ova kompanija očigledno neće spavati na lovorikama, pa su čelnici izjavili kako su oprezni i kako obraćaju pažnju na konstantne geopolitičke promene koje se dešavaju u svetu. Ali, dominacija se nastavlja.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Od oglasa se ne može pobeći, stižu i u YouTube Shorts

Apple lansirao program samostalnog popravljanja uređaja

10604
10605
10606
10607
10608
10609