Greška

Došlo je do greške.

Kompanija LG je predstavila prvi QNED Mini LED TV

26.01.2021 17:56 | 0 Multimedija
Kompanija LG je predstavila prvi QNED Mini LED TV


Saopštenje za javnost

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je prvi QNED Mini LED televizor na virtuelnom CES 2021 kao jedan od vodećih proizvoda LCD TV postave za ovu godinu. Najnoviji TV pravi ogroman iskorak u kvalitetu slike LCD televizora zahvaljujući tehnologijama kvantne tačke (quantum dot) i NanoCell sa Mini LED kao izvorima svetla i kontrasta čineći ovaj proizvod superiornijim u odnosu na konvencionalne LCD televizore. Postava za 2021 uključuje deset novih modela sa 4K i 8K rezolucijama različitih veličina od kojih je najveći 86 inča.

Kako OLED modeli, sa samoosvetljujućim pikselima i kontrolisanim zatamljenjem, čine okosnicu ponude TV uređaja kompanije LG, dolazak QNED Mini LED televizora pružiće dodatni izbor potrošačima. Zahvaljujući novoj strukturi panela sa poboljšanim naprednim Mini LED pozadinskim osvetljenjem, ovi televizori pružaju živopisno iskustvo gledanja u LCD prostoru. Pošto su ovo prvi televizori koji kombinuju kvantnu tačku i NanoCell u jednom proizvodu, LG QNED prikazuje neverovatno precizne boje, dok napredno LED pozadinsko osvetljenje nudi bolji kontrast i duboku crnu za relistični prikaz. Uz brzinu osvežavanja do 120Hz, renderovanje pokreta je glatko i prirodnije.

Inovativno LG Mini LED pozadinsko osvetljenje sadrži skoro 30.000 dioda koje proizvode neverovatnu osvetljenost i odnos kontrasta 1,000,000:1 kada su uparene sa skoro 2.500 zona zatamnjenja i naprednom tehnologijom zatamnjenja. To rezultira odličnim HDR kvalitetom slike sa izvanrednim kontrastom i crnom uz široki spektar neverovatno preciznih boja. Dobijaju se zapanjujuće živopisne slike koje kao da brišu granice ekrana i prelivaju se u prostor posmatrača, pa je razumljivo zašto je LG QNED Mini LED novi LCD televizor na tronu.

„Naša nova QNED serija je vrhunska opcija za kućnu zabavu koja proširuje i poboljšava tržište LCD televizora i daje potrošačima još jedan sjajan izbor za gledanje“, rekao je Nam Ho-jun, viši potpredsednik za istraživanje i razvoj u kompaniji LG Home Entertainment. „Ovi modeli pružaju iskustvo koje ih izdvaja od ostalih LCD televizora i govori o našoj posvećenosti inovacijama i podizanju standarda,“ dodao je Ho-jun.

Izvor: LG

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Najnoviji pametni telefoni iz Samsung Galaxy S21 serije uskoro i u Srbiji

The Last of Us Part II je igra sa najviše nagrada ikada

10304
10305
10306
10307
10308
10309