Greška

Došlo je do greške.

Kompanija Lenovo je ostvarila rekordne rezultate u četvrtom tromesečju

31.05.2021 17:12 | 0 Biznis IT
Kompanija Lenovo je ostvarila rekordne rezultate u četvrtom tromesečju


Saopštenje za javnost

Lenovo Grupa (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je objavila rekordne rezultate kako za četvrti kvartal, tako i za celu fiskalnu godinu, uz fenomenalan rast u svim delovima poslovanja. Rezultati pokazuju otpornost i sposobnost Grupe da postigne uravnotežen, dosledan i održiv rast, dok istovremeno nastavlja diverzifikaciju i transformaciju u skladu sa svojom 3S korporativnom strategijom (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions).

Prihodi Grupe u četvrtom kvartalu su iznosili 15,6 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 48% u odnosu na prethodnu godinu. Zabeležena je najveća stopa rasta dobiti u prethodne dve godine – uz dobit pre oporezivanja koja je iznosila 380 miliona američkih dolara i neto dobit u iznosu od 260 miliona američkih dolara – što predstavlja rast od 392%, odnosno 512%. Rezultati četvrtog kvartala su zaključili rekordnu godinu, a godišnji prihodi Grupe iznosili su više od 60 milijardi američkih dolara, dodajući tako više od 10 milijardi dolara u odnosu na prošlu fiskalnu godinu. Dobit je rasla još brže – dobit pre oporezivanja iznosila je gotovo 1,8 milijardi američkih dolara, a neto dobit 1,2 milijarde – što na godišnjem nivou predstavlja porast od 70%.

Izvršni odbor kompanije Lenovo je objavio završnu dividendu za fiskalnu godinu koja se završila 31. marta 2021. godine, u iznosu od 3,09 američkih centi ili 24 honkonških centi po akciji.

“Prošli kvartal je bio najbrže rastući u gotovo poslednjih deset godina, a fiskalnu godinu smo zaključili novom prekretnicom, prelazeći 60 milijardi američkih dolara u prihodima i ostvarivši značajan rast dobiti. Ove istorijske uspehe smo uspeli da ostvarimo oslanjajući se na naše ključne kompetencije – jasnu strategiju, inovativne proizvode, operativnu izvrsnost i globalno-lokalni model, a sve u cilju zadovoljenja potreba u uslovima ‘nove normalnosti’”, rekao je Yuanqing Yang, izvršni direktor i predsednik kompanije Lenovo. “Gledajući unapred, iskoristićemo velike prilike za rast koje su kreirali tržišni trendovi vezani za poboljšanje korišćenja informacija i infrastrukture, kako bismo podstakli dugoročan održivi rast i osigurali mogućnost izgradnje još pametnije budućnosti u godinama koje dolaze.”

Izvor: Lenovo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


XPG planira da objavi DDR5-7400 memoriju, koja se može overklokovati do 12600 MT/s

Predstavljen novi Galaxy SmartTag+: Pametan način da pronađete zagubljene predmete

10604
10605
10606
10607
10608
10609