Greška

Došlo je do greške.

Kompanija be quiet! ima nove ventilatore za vruće leto pred nama

07.07.2022 11:14 | 0 Hardver
Kompanija be quiet! ima nove ventilatore za vruće leto pred nama

Novi ventilatori su namenjeni poboljšanju sistema hlađenja vašeg desktop računara, bilo da se montiraju direktno na kućište, hladnjak ili radijator vodenog hlađenja. Oni dolaze sa novim mehanizmom za montažne uglove, što olakšava prilagođavanje ventilatora različitim situacijama i neka poboljšanja vizuelnog dizajna. Silent Wings Pro 4 ima unapređen dizajn rebara čime se postiže ekstremno velika brzina rotacije, ali i mogućnost da se ventilatori konfigurišu za nisku buku, uravnotežen režim buke/performanse ili maksimalne performanse.

Fokus na statičkom pritisku

Sa novom serijom Silent Wings 4, kompanija be quiet! se fokusirala na poboljšanje statičkog pritiska, što je od vitalnog značaja kada se ventilatori montiraju na hladnjake ili radijatore sistema vodenog hlađenja. U poređenju sa nagrađivanom serijom Silent Wings 3, lopatice ventilatora imaju drugačiji oblik i imaju manji razmak vrha (1 mm za sve Silent Wings 4 modele naspram 1,2 mm za Silent Wings 3), dok je usis vazduha u obliku levka zamenjen izlazom za vazduh u obliku levka, raspršujući vazduh na veću površinu.

SilentWingsPro4_140_04.jpg

Lakša montaža i vizuelna poboljšanja

Silent Wings 4 dolazi sa dva različita ugla za montažu: gumenim uglovima bez vibracija i tradicionalnim uglovima sa šrafovima od tvrde plastike. Zahvaljujući prerađenom sistemu montaže, lakše je nego ikada zameniti ove uglove, bez potrebe za alatom. Vizuelno, ventilatori sada imaju elegantan logotip proizvođača crno na crno. Silent Wings 4 dolazi u dve veličine (120 mm/140 mm) i tri različita modela: 3-pinski, PWM i PWM high-speed. Obični modeli su najpogodniji kao ventilatori sa svojim maksimalnim brzinama od 1600 rpm (120 mm) i 1100 rpm (140 mm), dok su verzije velike brzine posebno prilagođene hladnjaku i radijatorima zahvaljujući većim brzinama od 2500 rpm i 1900 rpm respektivno. Svi Silent Wings 4 ventilatori se oslanjaju na proverenu kombinaciju 6-polnog motora ventilatora sa tri faze i fluidno-dinamičkih ležajeva za dug životni vek od 300.000 sati.

SilentWingsPro4_120_01.jpg

Pro za maksimalne performanse

Za potrošače koji ne žele ograničenja, be quiet! predstavlja Silent Wings Pro 4. Iako ovi ventilatori nude ista poboljšanja kao Silent Wings 4, brzina rotacije je pojačana na 3000 rpm za verziju od 120 mm i 2400 rpm za verziju od 140 mm. Prekidač za brzinu na poleđini olakšava posao korisnicima koji ne žele da se bave podešavanjem PWM ventilatora zarad maksimalnu brzinu na osnovu njihove željene upotrebe: Medium je za rad optimizovan za tišinu, High Speed za režim uravnoteženog buke/performanse i Ultra High Speed za maksimalne performanse. Silent Wings Pro 4 uključuje jedan dodatni tip ćoškova, posebno kreiran za radijatore. Ovi ćoškovi radijatora čvrsto prijanjaju na ventilator da bi sprečili prolazak vazduha i obezbedili maksimalni statički pritisak. Ventilatori takođe imaju visokokvalitetni mrežni kabl i konektor za matičnu ploču koji se lako koristi.

SilentWingsPro4_140_03.jpg

Saopštenje za javnost

HTC predstavio tablet koji niko nije primetio

Ništa od GTA IV i Red Dead Redemption remastera

10203
10205
10206
10207
10208
10209