Greška

Došlo je do greške.

Koliko zaista koristite skladišnog prostora na svojim telefonima?

01.01.2018 19:51 | 25 Mobile
Koliko zaista koristite skladišnog prostora na svojim telefonima?


Mobilni telefoni se u današnje vreme isporučuju sa sve više skladišnog prostora, a ovo se posebno osnosi na modele iz premijum segmenta. Telefone sa 16GB i 32GB interne memorije je gotovo nemoguće videti u gornjem segmentu, a 64GB polako postaje da bude standard i u modelima iz srednjeg segmenta.

Samsung je tokom prošle godine već najavio početak proizvodnje mobilnih čipova sa 512GB, tako da se uskoro očekuje još više prostora u mobilnim uređajima u koje ćemo moći da skladištimo svoje omiljene fajlove.

Pored ovoga, veliki broj sadržaja koji kreiramo svojim telefonima (fotografije, video klipovi), završi i na cloud servisima.

Koliko skladišnog prostora vi realno koristite na svojim telefonima i koliko smatrate da je optimalna količina interne memorije za telefone u današnje vreme? Mislite li da mnogi od nas plaćaju skupe gigabajte bez potrebe - jer ih nikada i ne iskoriste.

Pišite nam svoja iskustva u komentarima.

calexx Član postova: 6548
Код мене је од 32 пола заузето а од тога 9,8 иде на систем, око 4 на апликације и остало на остало. Нисам набацивао ништа од музике или видео записа, ако то почнем онда и терабајт неће да буде доста.
pshnd Član postova: 2208
Meni bi trenutno 32GB interne bilo taman da ne moram ni SD karticu da ubacujem. Sad imam 16+16, sve app na internoj, a multimedia na SD kartici i imam još skoro 1.5GB interne free i 9GB free na SD.
Problem sa 16GB interne nastaje kod telefona gde se app ne mogu prebaciti na SD, kao u mom slučaju sa Huawei / honor, a koristi se gomila app.
Sent from honor 8 lite using Tapatalk
encarta Član postova: 804
Zato što najverovatnije mora negde da je raspakujte itd a to radi na internoj memoriji. Posle instalacije je očisti. Na nekim telefonima je to bug a negde je namerno tako urađeno.
To se dešava i ako ima neki sistemski update veličine 2 GB, a na telefonu slobodno 2.5GB, u većini slučajeva traži dodatnog prostora upravo zbog raspakivanja i instalirana.
perafilozof Član postova: 2077
Ja npr. imam problem sa mojim telefonom gde i posle dodavanja memorijske kartice svaka velika aplikacija, igra, iako se instalira na karticu, prijavljuje grešku kako je memorija puna i nema prostora. Npr. stoji mi prazno 900mb na telefonu i 20+gb na kartici, ja instaliram igru od 1.2gb i telefon kaže: "Nema mesta". Iako instalira na karticu on mi traži da oslobodim 1.2gb na telefonu da bi pristao da instalira.
Izluđujuće.
Uros Neregistrovan korisnik
Trenutno imam 32gb svoje memorije i imam i karticu od 256gb,ali je ne koristim,od ovih 32 ukupno mi je iskorisceno 59 posto,ali redodvno menjam telefone i prilikom zamene,slike ostaje na kompu,ne vracam ih na telefon,inace pre sam mnogo igrao igrice koje dosta zauzimaju,skidao sam ih sa neta na crno i tako mi je i zatrebala ova memorijska,inace smatram da je 64gb sasvim dovoljno,a da je micro sd obavezan dodatak danasnjih telefona.Pa ko voli nek izvoli,inace ako hoce neko,mogu da mu prodam ovu karticu,imam jednu polovnu i jednu ganc novu.

Groove Music otpevao poslednju pesmu

Neke mobilne igre koriste mikrofon telefona kako bi prikupljale informacije o navikama korisnika

10104
10105
10106
10107
10108
10109