Greška

Došlo je do greške.

Koliko dobro znate da koristite navigaciju?

10.08.2022 11:33 | 0 Software/Web
Koliko dobro znate da koristite navigaciju?

Nemojte da se ljutite, ne mislimo na uključivanje lokacije na vašem mobilnom telefonu i podešavanja vaše krajnje destinacije, sigurni smo da to umete. Međutim, znate li da postoji nekoliko ne toliko uobičajenih sposobnosti skrivenih unutar aplikacije Google Maps koje možda do sada i niste upotrebljavali?

Merenje udaljenosti

Naravno, svi znate kako da izmerite udaljenost unutar Google Maps kada uključite lokaciju i postavite destinaciju na koju idete. Međutim, možete izmeriti i udaljenost između dva mesta tako što ćete postaviti dve čiode na mapi i izmeriti koliko su udaljene jedna od druge. Dakle, postavite prvu “čiodu” na destinaciju od koje želite da merite udaljenost. Zatim, desnim klikom ili drugim pritiskom na telefonu pozovite meni, prevucite prstom na gore i odaberite opciju “Measure Distance”, odaberite lokaciju do koje želite da vidite koliko ima kilometara i saznaćete tačnu razdaljinu, doduše vazdušnim putem.

Udaljenost01.jpg

Više destinacija tokom putovanja

Ne funkcioniše svako vaše putovanje po principu “od tačke A do tačke B bez ijedne destinacije između”. Nekada, treba da skoknete do roditelja u drugom gradu prilikom polaska na more i da ostavite svog ljubimca. Možda planirate putovanje po lokalnim zanimljivostima širom Srbije i želeli biste da organizujete optimalnu rutu i posetite različita mesta. Google Maps vam upravo to i omogućava kroz funkcionalnost dodavanja više “stanica” tokom vašeg putovanja.

Dakle, kako biste dodali više destinacija prilikom vašeg putovanja, postavite prvu, uđite u meni koji se nalazi pri dnu ekrana i odaberite “Directions”, a potom kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu vaše mobilne aplikacije. Nakon toga odaberite opciju “Add stop” i odaberite sledeću destinaciju do koje želite da putujete i tako organizujete svoje putovanje na način na koji vama najviše odgovara.

Destinacije02.jpg

Povratak u prošlost

Google Street View je odlična stvar, a od skoro možete da vidite i prošlost određenih destinacija putem nove funkcionalnosti unutar Google Maps. Kako biste ovo uradili, odaberite lokaciju unutar Street View i u gornjem desnom uglu vašeg ekrana odaberite datum od 2008. godine do danas, u zavisnosti od toga koliko su puta kamere kompanije Google prošle kroz taj deo grada.

Screenshot7.jpg

Inkognito navigacija

Želite da putujete a da niko, pa ni Google ne zna za to (makar ne na papiru)? Uključite inkognito mod unutar vaše Google Maps aplikacije tako što ćete u gornjem desnom uglu kliknuti na ikonicu sa vašom slikom i odabrati “Turn on incognito mode”. Nakon što ga uključite, lokacija na koju ste putovali neće se pojaviti prilikom sledećeg korišćenja ove aplikacije.

Incognito04.jpg

Kreiranje sopstvenih mapa

Ovo je odlična opcija ukoliko posećujete novi grad i želite da postavite vaše ciljeve, dodate uputstva i udaljenost određenih mesta jednih od drugih. Kako biste stvorili vašu mapu, odaberite meni klikom na tri linije u levom uglu ekrana, idite na “Your Places”, pa “Maps” i na kraju “Create Maps”. Nakon toga, stvorite vašu mapu na način na koji vama najviše odgovara.

Screenshot11.jpg

Screenshot12.jpg

Screenshot13.jpg

Xiaomi najavio MIX Fold 2: Snapdragon 8 Plus Gen 1, savitljivi ekran i Leica kamere

Tesla na papiru želi da se distancira od Kine, ali je realnost malo drugačija

10504
10505
10506
10507
10508
10509