Greška

Došlo je do greške.

Koju Smart TV platformu odabrati?

11.01.2023 17:15 | 0 Multimedija
Koju Smart TV platformu odabrati?

Pametni televizori su nakon svog pojavljivanja bili relativno retki na tržištu i prisutni mahom samo u višoj klasi. Samim tim su bili izbor onih korisnika koji su kupovali ono najbolje što je dostupno u tom trenutku, ne toliko zbog smart mogućnosti koliko prosto zbog kvaliteta TV-a, a pametne mogućnosti su bile samo bonus.

No, od tada su se stvari bitno promenile, pa ako u ovom trenutku kupujete novi TV, čak i u najnižoj klasi, verovatnoća je da će to biti neki od smart modela. Kao što ste mogli videti u našem nedavnom pregledu tržišta, televizora koji nisu smart je vrlo malo, i to samo u klasi do nekih 150€ - svi ostali će imati neki pametni operativni sistem na sebi.

A ovakvih sistema na tržištu ima prilično, dovoljno da vam napravi dilemu pri kupovini ukoliko pronađete dva modela sličnih mogućnosti, ali sa različitom smart platformom. Zato smo u ovom videu rešili da vam predstavimo skoro sve platforme na koje možete naleteti, upoznamo vas sa tim kako izgledaju i šta nude i nadamo se pomognemo vam da razumete koja od njih bi najviše odgovarala vašim potrebama.

Najpre, da pomenemo koje sve smart operativne sisteme možete sresti. Samsung praktično na svim svojim modelima koristi sopstveni Tizen, dok LG ima svoj Web OS koji od pre par godina licenciraju i drugim kompanijama, pa tako npr. možete kupiti i Fox ili Tesla TV sa Web OS platformom. Panasonic na delu svojih modela koristi my Home Screen platformu, Philips Saphi OS, Hisense Vidaa U, a sve tri kompanije, kao i mnoge druge na tržištu u ponudi imaju i Android TV bazirane modele. Da stvar bude još komplikovanija, Android platforma postoji u više verzija, pa i tu treba obratiti pažnju, jer to što negde u specifikaciji piše Android ne znači da ćete dobiti ono što očekujete. Pored toga, prisutno je još mnogo platformi koje su varijacija na sličnu temu i mahom neki derivat Linuxa, ali ćemo se mi fokusirati na one koje ćete najčešće i sretati na popularnim modelima.

Microsoft integriše ChatGPT u svoj Bing pretraživač

T-Force DDR5 memorije koriste specijalni čip za vrhunske performanse

10304
10305
10306
10307
10308
10309