Koji telefoni sa Quad HD ekranima imaju najtrajnije baterije?

LG G3 je započeo trend i bio prvi među "velikom ekipom" koji je imao ekran sa rezolucijom od 1440 x 2560 piksela, ili takozvani Quad HD (QHD) displej.

LG G3 je započeo trend i bio prvi među “velikom ekipom” koji je imao ekran sa rezolucijom od 1440 x 2560 piksela, ili takozvani Quad HD (QHD) displej, probivši tako barijeru gustine piksela od 500ppi. To nas je međutim upoznalo i sa činjenicom da će napredak tehnologije doneti i neke ne baš sjajne kompromise, među kojima je najgori onaj u vezi trajanja baterije. Pa je tako LG G3 bio među najslabijim flagship telefonima u ovoj kategoriji prošle godine.
Nakon toga su gotovo svi manji i veći brendovi objavili telefone sa Quad HD displejima, pa ih danas imamo oko 20. Kompromisi u pogledu trajanja baterije su ostali, međutim, pojedini modeli imaju zaista velike baterije kako bi pokušali na taj način da reše problem. Kapacitet baterije nije sve naravno, ali je značajna stvar, pa pogledajmo kojih to pet Quad HD modela ima najjače baterije:
– Lenovo Vibe Z2 Pro (4000 mAh)
– Motorola DROID Turbo (3900 mAh)
– Meizu MX4 Pro (3350 mAh)
– Samsung Galaxy Note 4 (3220 mAh)
– Google Nexus 6 (3220 mAh)
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi