Koja je najprodavanija kaciga virtuelne realnosti?

Postoji mnogo kaciga virtuelne realnosti dostupnih na tržištu u ovom trenutku, ali sve dolaze sa različitim cenama i raznim mogućnostima u pogledu funkcija

Postoji mnogo kaciga virtuelne realnosti dostupnih na tržištu u ovom trenutku, ali sve dolaze sa različitim cenama i raznim mogućnostima u pogledu funkcija.
Iako su mnogi možda očekivali da najmoćniji uređaji kao što su HTC Vive ili Oculus Rift dominiraju tržište, ispostavilo se da je Samsung najjači. Prema najnovijim podacima koje je objavio SuperData, ispostavilo se da je Samsung Gear VR prodat u 782.000 primeraka u prvom tromesečju 2017. godine. Sa ovakvim ciframa ispostavilo se da je Gear VR najpopularniji VR uređaj na tržištu, iako tu naravno ima i udela što se našao u pakovanju sa Samsung Galaxy S8 telefonom.
Drugi najpopularniji VR uređaj je Sony PlayStation VR koji je isporučen u 375.000 primeraka. HTC Vive je isporučen u 95.000 primeraka, dok je Oculus Rift isporučen u 64.000 primeraka. Ovde naravno treba posebno dodati da je Gear VR namenjen samo za korišćenje na smartfonima dok se ostali koriste na moćnijim sistemima.
MWC 2017: Novi Samsung Gear VR uz bežični kontroler
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi