Greška

Došlo je do greške.

Kodak najavljuje sopstvenu kriptovalutu

10.01.2018 22:22 | 0 Biznis IT
Kodak najavljuje sopstvenu kriptovalutu


Kodak je poznato ime, barem za one koji su odrastali osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Kompanijin brend je sinonim za fotografiju, fotoaparate i fotografske filmove. Međutim, poslednjih godina Kodak nije imao previše uspeha u takmičenju sa drugim proizvođačima, kao što su Sony, Nikon, Canon, Fujifilm i drugi.

Izgleda da kompanija gaji nadu da će nastaviti sa radom u domenu poslovanja sa fotografisanjem i to objavom sopstvene kriptovalute pod nazivom KodakCoin, koji je lansiran u saradnji sa Wenn Digital, kako bi se kreirala KodakOne platforma za prava nad fotografijama koja će se na vebu koristiti za traženje kršenja autorskih prava. KodakCoin bi trebalo da kreira fer platni servis, koji će fotografi koristiti za automatsko i sigurno plaćanje kad god neko kupi njihovu fotografiju.

Za sada nije poznato da li Kodak ulazi samo u blockchain priču ili je ovo budućnost na koju će se kompanija oslanjati u dugom vremenskom periodu. U međuvremenu je objavljeno da se vrednost Kodakovih akcija utrostručila od kako je kompanija najavila KodakCoin.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Ponuda kompanije Lenovo na CES 2018 sajmu

LG će obezbeđivati Face ID senzore za iPhone i iPad modele u 2018. godini

10604
10605
10606
10607
10608
10609