Greška

Došlo je do greške.

Kneron je startup koji podržavaju Foxconn, Qualcomm i brojne druge kompanije

19.01.2021 12:48 | 0 Biznis IT
Kneron je startup koji podržavaju Foxconn, Qualcomm i brojne druge kompanije


Startup sa sedištem u San Diegu i Tajpeju tiho prikuplja sredstva od nekih od najvećih imena u industriji elektronike. Kneron, koji je specijalizovan za energetski efikasne procesore za veštačku inteligenciju, upravo dobio značajna strateška sredstva od strane tajvanskog giganta Foxconna i kompanije Winbond koja kreira integrisana strujna kola.

Dogovor je usledio godinu dana nakon što je Kneron zaključio 40 miliona dolara vredan sporazum sa Horizons Ventures. Među ostalim istaknutim investitorima u ovu kompaniju su Alibaba Entrepreneurship Fund, Sekuoia Capital, Qualcomm i SparkLabs Taipei.

Kneron je odbio da otkrije iznos u dolarima kada je u pitanju ulaganje Foxconna i Winbonda, zbog zahteva investitora, ali je istaknuto da je reč o osmocifrenom ugovoru.

 

Pogledajte još: Qualcomm navodno razvija Snapdragon SC8280, konkurenta Apple M1 čipu


Za razliku od nekih konkurenata, Kneron dizajnira čipove za širok spektar upotrebe, od proizvodnje, pametnih domova, pametnih telefona, robotike, nadzora, plaćanja, sve do autonomne vožnje. Kompanija ne proizvodi samo čipove, već i AI softver ugrađen u čipove.

Poput mnogih drugih kompanija, Kneron cilja početnu javnu ponudu. Očekuje se da će kompanija početi da ostvaruje profit 2023. godine, nakon čega će Kneron najverovatnije biti javno izlistan.

Izvor: TechCrunch

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Honor radi na novoj liniji telefona, koji će imati Google servise

Pojavila se cena za Honor V40, pred zvaničnu objavu

10604
10605
10606
10607
10608
10609