Greška

Došlo je do greške.

Kineski zid za Bitcoin

06.02.2018 15:27 | 15 Biznis IT
Kineski zid za Bitcoin


Kina će, prema navodima, blokirati sve korisnike u zemlji koji pristupaju sajtovima koji nude usluge trgovanja kriptovalutama ili ICO (initial coin offerings). Reklame koje se odnose na Bitcoin i druge virtuelne valute su takođe uklonjene iz pretraživača u zemlji, kao i sa društvenih mreža.

Vlasti u Kini su već zabranile ICO-e i ukinule menjanje/razmenu kriptovaluta u okviru zemlje, ali ovo nije rešilo problem toga da korisnici pristupaju stranim servisima iz Kine. Sada, prema navodima lokalnih medija, Kina blokira pristup svim domaćim i stranim servisima kako bi sprečila finansijske rizike.

Kina ima dugogodišnju tradiciju blokiranja neželjenih stranih sajtova, korišćenjem takozvanog kineskog "Velikog Firewalla" (Great Firewall of China).

Najnovije vesti iz Kine stižu u veoma nezgodnom trenutku za Bitcoin, Popularna kriptovaluta, zajedno sa drugim virtuelnim valutama, su prethodnih dana osetile značajan pad vrednosti. Bitcoin je, po prvi put od novembra, pao ispod 7500 dolara. Trenutna vrednost Bitcoina iznosi oko 6770 dolara.

Sunovrat Bitcoina ispod 7500 dolara

Izvor: Fortune

rAMA Član postova: 9733
Citiram korisnika: Demiustvrdim da bitcoin više neće padati ispod 8000$, (koliko vredi trenutno).
I tako, ova tvrdnja je bila tačna nekih 10-tak sati
aragon.sm Novi član postova: 9
sasavi su ti kinezi
Demius Users postova: 452
Da razočaram vas zlonamerne, ali BTC, uostalom kao i sve ostale kripto valute ponovo surfuje na talasima pozitivnih vetrova.Naime, već postoji pozitivan trend laganog ali konstantnog rasta i tvrdim da bitcoin više neće padati ispod 8000$, (koliko vredi trenutno).Nekome je izgleda mnogo stalo da veliki kapital drži pod potpunom kontrolom, a BTC se jedno vreme baš previše uzdigao, pa su rešili da ga malo uspore raznim špekulacijama vrlo dobro poznatim u bankarskom svetu.Po meni ključna reč je kontrola velikih ekonomija nad novim fenomenom poznatim kao "virtualne valute", i kako ih tretirati u budućnosti, a na koji još nemamo jasan odgovor. Naravno da se napredak ne može zaustaviti birokratskim ukazima, ali se može periodično usporavati, i toga smo upravo nemi svedoci. Zanju kinezi vrlo dobro da Internet ne mogi da ukinu, ali njihov Politbiro i dalje donosi kretenske ukaze, zakone i ostale besmislene komunističke banove.
milomir22 Novi član postova: 31
O kom lamborginiju pricas, ja kripto valute nemam, ja govorim o vpn-u, kao kod nas zabrana prostitucije, a mozes da platis na 50 lokacija u svakom gradu. Vesti zarad vesti, nidje veze nit' razuma.
morbius Vip member postova: 4271
Gospodo, ja vas uveravam da ako kineska vlada zaista reši da se sa nečim obračuna, ona to uvek i uradi.
Ali nemojte da vam to skrene misli sa Lamborginija koje ćete voziti uskoro.

Sea Of Thieves zatvorena beta je bila najpopularnija igra na Twitchu

Sistem sa dve kamere uskoro i na budžetskim telefonima

10604
10605
10606
10607
10608
10609