Greška

Došlo je do greške.

Kineski proizvođači telefona traže alternativu za AMOLED displeje

12.01.2018 15:08 | 2 Mobile
Kineski proizvođači telefona traže alternativu za AMOLED displeje


Najnoviji izveštaji sugerišu da vodeći kineski proizvođači telefona traže alternative za Active Matrix OLED (AMOLED) displeje, zbog zabrinutosti da će Apple iskoristiti monopolistički položaj i prigrabiti sve raspoložive zalihe AMOLED displeja za svoje iPhone uređaje.

Tri velika kineska brenda takođe razmatraju korišćenje ekrana osvetljenih mini LED panelima. Kako izveštava Digitimes, kompanije Huawei, Oppo i Xiaomi planiraju da prihvate mini LED-osvetljene panele kao alternativu za AMOLED za telefone, koji bi mogli biti objavljeni tokom druge polovine 2018. godine. Kompanije su već u komunikaciji sa proizvođačima iz Tajvana, koji bi od juna trebalo da počnu sa masovnom proizvodnjom ovih mini LED-osvetljenih panela.

Spekuliše se da bi Apple mogao proširiti korišćenje AMOLED panela na svojim iPhone uređajima i tokom 2018. godine, koristeći više resursa iz Samsung Display AMOLED proizvodnje. Samsung je trenutno jedini proizvođač OLED-a za iPhone X, mada Apple planira da u priču uključi i LG Display, kako bi smanjio zavisnost od Samsunga.

Ove godine stiže iPhone sa 6.5-inčnim OLED ekranom, LG Display počinje sa isporukom panela

Dugoročni planovi sugerišu da će Apple prihvatiti microLED tehnologiju koja dodatno poboljšava osvetljenje, saturaciju boja i efikasnost potrošnje OLED panela.

Izvor: 9to5mac

Komentari

0 Dodaj komentar

Google kupio startap koji ekran pretvara u zvučnik uz pomoć vibracija

Prodajno pakovanje otkriva Galaxy S9 specifikacije

10104
10105
10106
10107
10108
10109