Greška

Došlo je do greške.

Kina razmatra zabranu rudarenja kriptovaluta

10.04.2019 13:50 | 0 Biznis IT
Kina razmatra zabranu rudarenja kriptovaluta


Neke od najvećih operacija rudarenja kriptovaluta su, bez iznenađenja, locirane u Kini, međutim ovo nije nešto za šta ova država smatra da zavređuje pažnju. Regulatorna tela u Kini izgleda razmatraju zabranu rudarenja kriptovaluta u potpunosti, jer su radnju klasifikovali kao nepoželjnu ekonomsku aktivnost.

Na ovaj način je rudarenje kriptovaluta definisano u dokumentaciji organa vlasti, objavljenih od strane Kineske komisije za nacionalni razvoj i reformu. Predlog iz ovog dokumenta zabranjuje rudarenje digitalnih valuta kao što je Bitcoin.

 

Pogledajte još: Bitcoin u rastu od 20% nakon velike, misteriozne kupovine kriptovalute


Digitalne valute se rudare uz pomoć moćnih, specijalnih računara koji zahtevaju dosta energije za rad i obavljanje kompleksnih proračuna. Količina energije koja se koristi za kriptorudarenje kolektivno prevazilazi ono što brojne manje zemlje koriste za normalne operacije. Ovakva situacija bez sumnje nanosi štetu kompletnoj planeti.

Kina je veoma oprezno pristupila digitalnim valutama, na nivou Vlade i smatra da rudarenje predstavlja nepotrebno trošenje vrednih resursa.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Garry Kasparov otvara WeAreDevelopers World Congress 2019 u Berlinu

Oppo Reno i Reno 10x Zoom ozvaničeni sa neobičnim selfi kamerama

10604
10605
10606
10607
10608
10609