Greška

Došlo je do greške.

Kina nije blagonaklona prema kopačima Bitcoin-a!

15.11.2017 20:42 | 5 Biznis IT
Kina nije blagonaklona prema kopačima Bitcoin-a!
 
Kina je odlučila da obuzda kopače kripto valuta, dok vlasti pojedinih oblasti predlažu da se uvedu mere  koje će sprečiti proizvodnju Bitcoin-a. Kopanje Bitcoin-a je veliki i unosan posao u Kini kao i Rusiji. Da bi stali za vrat “kripto majnerima”, pojedine državne oblasti u Kini će početi sa redukcijom snadbevanja električne energije. Delovi Kine koji zabeleže natprosečnu veliku potrošnju struje i gde se utvrdi da je to posledica masovnog kopanja Bitcoin-a, naći će se na udaru restrikcije.
 
Kineska vlada je već upozorila stanovnike Danba regije, poznatoj po velikoj populaciji kopača kripto valuta. U istu grupu spadaju Tibet, zatim unutrašnji delovi Mongolije gde se električna energija sa teškoćom proizvodi i doprema. Kako bi se izborili sa kripto rudarima, Danba rejon ograničava potrošnju struje tokom noći ostavljajući velike ruralne oblasti bez električne energije zbog čega su imali velike pritužbe od strane potrošača.
 
Zapadne zemlje se pak protiv ovog problema bore visokim cenama električne energije. Omasovljenje kopanja kripto valuta uvelo je novu praksu pojedinih zemalja i kompanija za distribuciju energije koja se odnosi na praćenje i otkrivanje natrposečno velike potrošnje što ukazuje na intezivno kopanje Bitcoin-a. Ovakvi slučajevi su dodatno procesuirani i suočeni sa rigoroznim posledicama. 
 

blue Član postova: 1878
Mislio sam da mogu da uzmu kredu i sl. Drzava da pomogne
Mikica Neregistrovan korisnik
@blue: Jel mozes samo da mi objasnis kako ce ti mladi bez posla da pronadju uhlebljenje kad im za ozbiljniji mining rig treba nekoliko hiljada eura + racuni za struju svaki mesec?
nerven Član postova: 604
Ako uzmemo ovu vest kao tačnu, ja bih pre pomislio na uslovljavanje kopača na poslušnost ili neki vid prisvajanja bitcoin tržišta od strane države - ukoliko do toga zaista i ne dođe kao nešto konkretnije.
blue Član postova: 1878
Neviđena glupost. Pa da li im je bolje da neki amer kopa i posle te bitcoine naplati nekom kinezu, ili je bolje da taj kapital završi u Kini.Isto bih i kod nas protežirao kopanje. Gro mladih bez posla bi moglo na taj način da nađe uhlebljenje a prodajom kripto valuta stizao bih opipljiv novac (pravi) u našu zemlju.

Stižu Intel Z390 matične ploče!

AMD Ryzen laptop računari započeli pohod na prodavnice!

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609