Greška

Došlo je do greške.

Kaspersky Lab ima novu besplatnu Android aplikaciju za duže trajanje baterije

04.07.2017 18:40 | 0 Software/Web
Kaspersky Lab ima novu besplatnu Android aplikaciju za duže trajanje baterije

Saopštenje za javnost

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo rešenje za korisnike Android uređaja – Battery life aplikaciju. Ova besplatna aplikacija dizajnirana je tako da zaštiti korisnike mobilnog telefona od neprijatne situacije –prazne baterije u trenutku kada im je mobilni telefon neophodan.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija, 9 od 10 ljudi se uspaniči kada im se isprazni baterija. Ovo nije iznenađujuće, s obzirom na činjenicu da su korisnici pod znatno većim stresom kada su bez telefona, u poređenju sa situacijama kada su bez svojih partnera.

U većini slučajeva, prazna baterija nije samo neprijatno, već takođe može biti i nebezbedno iskustvo. Na primer, rizično je ostati bez mobilnog telefona u hitnim slučajevima ili ako se korisnik nalazi u nepoznatoj sredini. Battery Life aplikacija dizajniran je tako da reši ovaj problem jednom za svagda.

Rešenje kompanije Kaspersky Lab analizira sve aplikacije na uređaju korisnika i identifikuje one koje troše najviše energije. Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da je 96 odsto aplikacija na Android uređajima aktivno čak i ako ih korisnik nije pokrenuo. Battery Life aplikacija može zaustaviti ove „potrošače“ baterije jednim klikom, pri čemu produžava trajanje baterije uređaja, a korisniku šalje hitno obaveštenje ako bilo koja aplikacija počne da koristi više energije nego što je uobičajeno.

kaspersky2_2.jpg

Još jedna korisna karakteristika aplikacije Battery Life jeste sposobnost da izračuna vreme do potpunog pražnjenja baterije. Ova informacija daje korisnicima priliku da hitno pronađu način da napune bateriju, tako da ne ostanu bez svog mobilnog telefona onda kada im može biti najpotrebniji. Slično tome, tokom punjenja, Battery Life računa vreme preostalo do potpunog punjenja baterije.

„Naš pristup zaštiti korisnika uključuje svođenje digitalnog rizika na minimum na svim frontovima, a ne samo na polju sajber pretnji. Battery Life aplikacija pomaže ljudima da ostanu povezani. Međutim, takođe je važno da se misli i na Internet bezbednost svaki put kada ste onlajn. Posebno je važno da se uzme u obzir zaštita vaše privatnosti i zaštita vašeg uređaja u slučaju gubljenja ili krađe. Za sve ove probleme takođe imamo spremna rešenja”, podseća Elena Karčenko (Elena Kharchenko), direktor sektora za krajnje potrošače u kompaniji Kapsersky Lab.

Kaspersky Battery Lab aplikacija zauzima samo 15 Mb i može biti instalirana na Android 4.1 – 6.0.1 operativne sistema, a takođe je dostupna na ograničenom broju jezika. Da biste preuzeli aplikaciju, kliknite na link.

Izvor: Kaspersky

Komentari

0 Dodaj komentar

Moto X4 će imati aluminijumsko kućište, dve kamere na poleđini

Ozvaničen Asus Zenfone 4 Max

10504
10505
10506
10507
10508
10509