Greška

Došlo je do greške.

Kancelarija američke vlade zahteva dvogodišnje odlaganje Huawei zabrane

10.06.2019 20:30 | 2 Biznis IT
Kancelarija američke vlade zahteva dvogodišnje odlaganje Huawei zabrane


Kancelarija za upravljanje i budžet u Beloj kući (OMB) zatražila je od američkog kongresa da odloži zabranu koja federalnim ugovaračima zabranjuje korišćenje Huawei opreme. Zabrana, deo NDAA (National Defense Authorization Act), sprečava izvođače radova u vladi SAD da koriste opremu kompanije Huawei zbog zabrinutosti da bi se tehnologija mogla koristiti za špijuniranje Amerikanaca u ime kineske vlade.

Najnoviji zahtev je formalno stigao u vidu pisma Russella T. Voughta, vršioca dužnosti direktora Kacelarije za upravljanje i budžet, i poslat je potpredsedniku SAD (Mike Pence), kao i članovima kongresa.

"Radi se o obezbeđivanju da kompanije koje posluju sa američkom vladom, ili dobijaju odobrenja i kredite na federalnom noivou, imaju vremena da se izvuku iz poslovanja sa kompanijom Huawei i drugim kineskim tehnološkim kompanijama navedenim u NDAA", istakao je Jacob Wood, zvaničnik Bele kuće za Wall Street Journal.

Svim agencijama federalne vlade biće zabranjeno da koriste Huawei opremu kasnije ove godine, ali zabrana za federalne izvođače i organizacije koje traže vladina odobrenja neće stupiti na snagu još dve godine. Zahtevano produženje od strane Bele kuće za ugovarače bi zabranu produžilo na četiri godine.

 

Pogledajte još: Huawei Nova 5i primećen sa 6GB RAM-a


Pismo koje je OMB poslao navodi štetan uticaj na američke izvođače radova u ruralnim područjima, koji neproporcionalno koriste Huawei opremu zbog niskih troškova.

Huawei se našao u središtu žestoke borbe američke vlade sa Kinom u trgovinskom ratu, a koji uključuje sve - od trgovinskog deficita do privatnosti.

Ostaje nejasno koliko će američki kongres biti u stanju da odloži zabranu, kao i dali će ovo telo uraditi bilo šta između sadašnjeg perioda i predsedničkih izbora u SAD 2020. godine.

Izvor: Gizmodo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD Ryzen 9 3950X će biti prvi 16-jezgarni mejnstrim procesor

Xiaomi Mi 9T Pro već izlistan u Evropi, pre zvanične objave

10604
10605
10606
10607
10608
10609