Greška

Došlo je do greške.

Kanada je ostala utočište za pirateriju

16.02.2017 09:47 | 1 Software/Web
Kanada je ostala utočište za pirateriju

MPAA, RIAA i ostale grupe iz industrije za zabavu prozvale su Kanadu, tvrdeći da ona ostaje utočište za one koji krše autorska prava i piratske sajtove. Novi sistem stalnog slanja obaveštenja je neefikasan, a širi režim mera protiv onih koji krže autorska prava nije uspeo. International Intellectual Property Alliance (IIPA) podnela je najnoviju listu posmatranja američkoj vladi, a u njoj su iznete optužbe protiv čitavih zemalja.

Kao i u nekim prethodnim izveštajima, Kanada je specijalno posmatrana sa zahtevom da se stavi na posebnu listu. Jedna od glavnih kritika je da uprkos tome što su prozivani više puta u prošlosti, ova zemlja i dalje nudi dom mnogim piratskim sajtovima. "Već dugi niz godina Kanada ima reputaciju kao sigurno utočište za neke od najvećih piratskih i sajtova sa najgrubljim online krađama materijala zaštićenog autorskim pravima" poručuje IIPA.

Grupa naglašava da je ipak neki pomak načinjen pa su tako prošle godine kanadske vlasti pomogle da se ugasi popularni torent sajt KickassTorrents. Međutim, nosioci autorskih prava kažu da ima još mnogo toga da se uradi. "Ipak, glavne piratske online operacije i dalje pronalaze svoj dom u Kanadi. A to uključuje BitTorrent sajtove kao što su Sumotorrent.sx i Seedpeer.eu" dodaje se u saopštenju IIPA.

Još jedan uznemirujući razvoj situacije prema IIPA, je razvoj samostalne aplikacije koja omogućava korisnicima da strimuju sadržaj direktno preko atraktivnog interfejsa, aludirajući na Popcorn Time.

Šta provajderi kažu o blokadi sajta The Pirate Bay?

Izvor: Torrentfreak

milos86 Član postova: 159
Zivele Kanada i piraterija!

Microsoft po prvi put odložio bezbednosne zakrpe

Otvoren prvi IMAX VR bioskop

10504
10505
10506
10507
10508
10509