Greška

Došlo je do greške.

Kamera Sony Xperia XZ3 telefona nije impresionirala na DxOMark testu

22.03.2019 11:30 | 3 Mobile
Kamera Sony Xperia XZ3 telefona nije impresionirala na DxOMark testu


Testeri sa popularnog sajta DxOMark nisu impresionirani kamerom Sony Xperia XZ3 telefona. Rezultat koji je telefon ostvario nije čak porevazišao ni ono što je postigao Xperia XZ Premium model, koji je predstavljen početkom 2017. godine. Takođe, Xperia XZ3 kamera je ostvarila tek nešto bolji rezultat od Xperia XA2 Ultra modela iz srednjeg segmenta.

Telefon je pohvaljen za odličnu ekspoziciju i proizvodđenje fotografija sa dobrom teksturom i prijatnim bojama. Fotografije mogu imati bogate detalje ukoliko su kreirane u dobro osvetljenim uslovima, ali kamera Xperia XZ3 telefona ne voli mrak.

Problemi, sa kojima se DxOMark tim susreo, uključuju sporiji autofokus u mraku (do pola sekunde). Saturacija ide do maksimiuma, nivo detalja opada, a balans bele postaje manje precizan.

 

Pogledajte još: Xperia XZ3 je prvi Sony telefon sa OLED ekranom


Otkriveni su i problemi tokom dnevnog svetla. Dinamički raspon nije širok koliko kod konkurencije, a primetan je i nedostatak boke moda.

Ukupan rezultat koji je Sony Xperia XZ3 ostvario je 79 poena (76 ta fotografisanje i 85 za video). Poređenja radi, XZ Premium je ostvario rezultat od 83 poena dok je XA2 Ultra dobio ocenu 75. Kompletan DxOMark test je dostupan ovde.

Izvor: DxOMark

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung potvrdio Infinity displej bez izreza za Galaxy A90

Da li je ovaj video snimljen Huawei P30 Pro telefonom?

10104
10105
10106
10107
10108
10109