Greška

Došlo je do greške.

Kamera se trese, a u pozadini se čuje zvuk kao da nešto melje unutra

19.09.2022 13:41 | 0 Mobile
Kamera se trese, a u pozadini se čuje zvuk kao da nešto melje unutra

Korisnici koji su nabavili najnoviije Apple telefone, iPhone 14 Pro ili Pro Max, mogli bi da dožive priličnu neprijatnost zbog naizgled veoma čudnog problema - nekontrolisanog kretanja sočiva, javlja 9to5Mac. Kao što je prikazano u video snimcima i pritužbama objavljenim širom web-a, neki korisnici su primetili da im se kamera trese i čak proizvodi užasnu buku kada aktiviraju kameru na drugim aplikacijama, kao što su: Instagram, Snapchat ili TikTok.

Apple YouTuber, Luke Miani objavio je video na Tviteru koji pokazuje kako njegova kamera na iPhone 14 Pro Max telefonu vibrira dok koristi Snapchat, čineći fotografiju potpuno zamućenom. Takođe, možete jasno čuti zvuk zujanja ili zveckanja koji dolazi iz objektiva koji zaista ne zvuči “zdravo”.

 

 

Što je još čudnije izgleda da ovaj problem ne postoji kada koristite originalnu Apple aplikaciju za iPhone kameru, a što navodi na zaključak da je uzrok problema u softveru drugih aplikacija, a ne Apple hardveru. Instagram, Snapchat i TikTok će možda morati da obave temeljno ažuriranje posebno za iPhone 14 Pro. Ne znamo da li je i kakvu štetu napravio na samoj kameri, pa je i sama pomisao da se to desilo na uređaju koji košta 1.000 i više dolara, prilično neprijatna.

Za sada nema zvaničnog odgovora Apple-a o mogućem problemu rada njihovog najnovijeg telefona i trenutno najpopularnijih aplikacija za društvene mreže. 

Dizajn i kamera – najbitnije karakteristike modernih telefona

AI koristi ulične kamere da vas pronađe na osnovu Instagram fotki

10104
10105
10106
10107
10108
10109