Kakvo je stanje industrije fotoaparata?

Sajt LensVid je postavio je predivan grafikon koji pokazuje stanje industrije fotoaparata, ali i poteškoće koje je ova industrija doživela u protekloj 2013. godini. Prodaja fotoaparata u 2013. godini je opala za celih 40%, dok je prodaja DSLR-ova bila manja za 19%. Opadanje prodaje kompakta svakako da je očekivano, ali je pa

Sajt LensVid je postavio je predivan grafikon koji pokazuje stanje industrije fotoaparata, ali i poteškoće koje je ova industrija doživela u protekloj 2013. godini. Prodaja fotoaparata u 2013. godini je opala za celih 40%, dok je prodaja DSLR-ova bila manja za 19%. Opadanje prodaje kompakta svakako da je očekivano, ali je pad od 19% sigurno udarac za viši i profesionalni segment fotoaparata. Ističe se da su mobilni telefoni razlog broj jedan zbog opadanja prodaje fotoaparata, pogotovo nižeg segmenta. Takođe se ističe da je ekonomska nestabilnost u pojedinim delovima sveta uticala na ove rezultate, a što se tiče višeg segmenta, tvrdi se da je nezainteresovanost tržišta Severne Amerike za MILC fotoaparate jedan od većih razloga za ove slabije brojke. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi