Greška

Došlo je do greške.

Kako treba da držite svoj PlayStation 5, vertikalno ili horizontalno?

10.01.2023 10:56 | 0 Games
Kako treba da držite svoj PlayStation 5, vertikalno ili horizontalno?

Navodni problem se vezuje za revolucionarno hlađenje koje umesto termalne paste koristi tečni metal koji omogućava bolju termalnu provodljivost toplote sa APU-a do hladnjaka. Kako mu ime kaže u pitanju je zaista tečni metal koji nije u čvrstom stanju, a prema nekoliko izveštaja vertikalna, prirodna pozicija u kojoj konzola treba da stoji može da bude ozbiljan problem.

U izveštajima se navodi da zbog pozicije tečni metal može da iscuri i da pravi kratak spoj na drugim komponentama, što rezultuje kvarovima. Sve je krenulo od nekoliko radionica koje se bave popravkama i na slikama se zaista vide problemi i oštećenja, ali se za sada i dalje radi o malom broju prijavljenih problema.

 

 

Ukoliko ste ikada gledali otvaranje PlayStation 5 konzole, znate da se oko APU-a nalazi sunđerasti štit koji ima primarnu svrhu da onemogući da se tečni metal odmakne van predviđene pozicije. Da li je probleme na prijavljenim konzolama zaista izazvala dizajnerska greška ili se radi o nesretnim slučajevima nije najjasnije, ali s obzirom na to da je PlayStation 5 tu već dve godine, radi smo da verujemo da je u pitanju ovo drugo.

Da li to znači da sada treba da stavite svoju PlayStation 5 konzolu horizontalno, ukoliko je uopšte imate, ako nas pitate – ne baš. Da je problem u dizajnu verujemo da bi se javilo više ljudi širom sveta sa istom simptomatikom, a ne samo dva ili tri, otprilike kao što se to dešava sa Xbox 360 „crvenim prstenom smrti“ koji znači da vašoj konzoli nema pomoći. U tom trenutku Microsoft je prijavio probleme u nekih 3 do 5% slučajeva. Da je PlayStation 5 zaista u problemu, verujemo da bismo dosad čuli zvanične objave od kompanije Sony.

Naravno, ukoliko volite da budete oprezni, a to vam ne smeta možete da spustite svoj PlayStation 5 da „prilegne“ i da budete 100% sigurni da se tečni metal neće spustiti samo na jednu stranu, nagomilati se i procureti. Za sada nema nikakvih zvaničnih izveštaja, i voleli bismo da tako ostane, a ukoliko se nešto novo promeni, mi ćemo vas obaveštavati.

Intervju – Niko Nojgebauer, Razvojni centar Microsofta u Srbiji

Veštačka inteligencija nakon 3 sekunde može imitirati bilo čiji glas

10404
10405
10406
10407
10408
10409