Greška

Došlo je do greške.

Kako da jednostavno povećate broj UNDO opcija u Office

14.06.2022 20:50 | 0 Software/Web
Kako da jednostavno povećate broj UNDO opcija u Office

 

UNDO je opcija koja nas je sve spasila u nebrojeno mnogo situacija i stvarno jeste jedna od najkorisnijih funkcija koje postoje na računarima. Tako jednostavno, a tako učinkovito. Prema standardnim podešavanjima sistema, možete poništiti do 100 vaših poteza pritiskom na „Undo“ dugme u Microsoft Office programima kao što su Word, Excel, i PowerPoint.

Međutim, šta ukoliko vam je 100 poteza za poništavanje premalo i ukoliko, zbog prirode posle ili čistog osećaja moći, želite da povećate sposobnosti “Undo” funkcije? Sa druge strane, limit možete i smanjiti ukoliko želite da oslobodite deo radne memorije koja je odvojena upravo za ovu funkciju. Moguće je ukoliko želite malo da se poigrate u vašoj registry sekciji.

Kako da izmenite ograničenja UNDO funkcije

Dakle, prvo treba da otvorite “Registry Editor”. Postoji nekoliko načina da ovo uradite, ali najjednostavniji je – pritiskom na “Windows” taster zajedno sa slovom “R” pozivate “Run” program, a zatim unesete komandu “regedit” i kiknete na “OK”.

01regedit.jpg

Kada otvorite “Registry Editor”, treba da pronađete sledeću lokaciju - “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\\Options”. “Office App” je polje koje vam dozvoljava da Word, Excel, ili PowerPoint, pa tako lokacija može izgledati ovako  “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Word\Options” .Takođe, imajte na umu da folder sa nazivom “16” može imati drugačije ime u zavisnosti od toga koju verziju “Office” paketa koristite.

02RegEditor.jpg

Nakon toga, kada odaberete unutar kog programa želite da modifikujete “Undo” funkciju i otvorite podfolder “Options”, vreme ja da izmenite vrednosti za “Undo”. Nakon toga, možete pritisnuti desni klik bilo gde unutar polja sa desne strane prozora, odabrati opciju “New”, a nakon toga odabrati opciju “DWORD (32-bit) Value”.

03Newkey.jpg

Nakon toga, prikazaće se nova opcija koju treba da imenujete “UndoHistory” i pritisnete “Enter”. Kada ste to završili, desni klik na “UndoHistory” i potom odaberite opciju “Modify”. U polju “Value data” možete da unesete broj akcija koje “Undo” funkcija može da poništi, ali ne zaboravite da sa desne strane u polju “Base” odaberete “Decimal”.

04Undocount.jpg

Odluka da li želite ispod 100 ili više od 100 mogućnosti za grešku je na vama. Nama je 512 skroz OK, onako fin, lep, okrugao broj. A vama?

Stižu nove igre za Xbox, među njima i srpski horor Scorn

Benchmark čeka vivo X80 Pro premijeru (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509