Greška

Došlo je do greške.

Kako da isključite automatsko puštanje videa na YouTube-u

12.04.2018 16:19 | 0 Software/Web
Kako da isključite automatsko puštanje videa na YouTube-u


Ove nedelje, Google je omogućio "autoplay" opciju, za video klipove na početnoj stranici, u okviru YouTube aplikacije. Mnogima se ova implementacija možda neće dopasti, ali je srećom Google ostavio mogućnost da se YouTube autoplay isključi kada se pregledaju video klipovi, kao i da se to učini tokom reprodukcije, kako se ne bi pokrenuo novi video odmah nakon što se prethodni završio.

Evo kako se YouTube autoplay može isključiti u obe situacije.

Prvo, potrebno je otvoriti YouTube aplikaciju na mobilnom uređaju, Ukoliko se aplikacija pokreće po prvi put od implementacije funkcije, može se pojaviti obaveštenje kao na fotografiji ispod. Ovde je potrebno kliknuti na opciju "Got It" i obaveštenje će nestati, ili je potrebno otići u Settings gde će se pojaviti opcija za gašenje YouTube autoplay videa.

tube2.jpg

Oni koji nisu dobili obaveštenje, potrebno je da kliknu na ikonicu avatara u gornjem desnom uglu početne stranice. Nakon ovoga, korisnik se preusmerava na stranicu sa informacijama o nalogu, gde je potrebno kliknuti na Settings link. Odavde je potrebno otići u Autoplay sekciju i pomeriti toggle na "off".

tube3.jpg

 tube4.jpg

Druga opcija je kako da isključite YouTube autoplay na početnoj stranici. Ne postoji toggle za isključivanje, već je potrebno pritisnuti na tekst, nakon čega se pojavljuje polje sa slike ispod:

Always On je podrazumevana opcija. Ukoliko se izabere Wi-Fi Only, video klipovi će se automatski pokretati na početnoj stranici, ali ne ukoliko koristite celularnu konekciju. Na kraju, tu je opcija da se YouTube autoplay u potpunosti isključi.

tube5.jpg

YouTube autoplay opcija već neko vreme postoji na desktop verziji servisa. Iako opcija može biti korisna, nekim korisnicima servisa ovo je iritantno i pozitivno je što je Google omogućio opciju da se automatsko puštanje videa isključi.

Izvor: Android Authority

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft u Srbiji bio domaćin organizatorima WeAreDevelopers konferencije

Samsung podneo trejdmark aplikaciju za J3 Aura i J7 Aura telefone

10504
10505
10506
10507
10508
10509