Greška

Došlo je do greške.

Kako je Samsung promenio svet digitalnih tehnologija?

08.10.2019 16:52 | 0 Biznis IT
Kako je Samsung promenio svet digitalnih tehnologija?


Saopštenje za javnost

Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača kompanije Samsung, Lee Byung-chul, čvrsto je verovao da će ona zauzimati posebno mesto u istoriji tehnologije, o čemu svedoči i izbor njenog imena, koje na korejskom jeziku znači „tri zvezde“ (sam - tri i sung - zvezda). Reč „tri“ predstavlja nešto veliko i snažno, dok je „zvezda“ simbol večnosti.  

I zaista, tokom 50 godina svog postojanja, Samsung je imao ogroman uticaj na svet digitalnih tehnologija, konstantno menjajući shvatanje pojma praktičnosti, a u cilju unapređenja efikasnosti svojih uređaja.  

Neki  od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove kompanije bili su po mnogo čemu prvi u svetu -  prisetimo se samo da je Galaxy Note, kada se pojavio, smatran suviše velikim za to vreme, a kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona na svetu. To je samo dokaz da je Samsung oduvek diktirao nove trendove i kreirao budućnost u domenu mobilnih tehnologija.

Pored toga, Galaxy S serija, koja je dospela u sam vrh pre 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svetu. Takođe, Samsung je ove godine kreirao prvu ikada trostruku rotirajuću kameru sa 48 megapiksela, u sklopu najnovije Galaxy A serije, čime je pomerio granice mobilne fotografije.

sam2_313.jpg


Međutim, kompanija Samsung nije menjala budućnost samo mobilne industrije, već je značajan i njen doprinos u evoluciji TV uređaja. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput QLED ekrana, 8K rezolucije i tehnologije bazirane na veštačkoj inteligenciji, Samsung je dao sasvim novu dimenziju klasičnom gledanju televizije. Slika savršene oštrine i sa obiljem detalja  omogućila je korisnicima da uživaju u bioskopskom iskustvu gledanja omiljenih serija i filmova iz udobnosti vlastitog doma.

 

Pogledajte još: Samsung će uskoro početi sa testiranjem Galaxy S11 periskop kamere


Sad nam još preostaje da vidimo što je sledeće što možemo očekivati od ovog IT giganta. U svakom slučaju, jedno je sigurno – osim inovacija i vrhunske tehnologije, Samsung nastavlja da brine o svojim korisnicima i njihovim potrebama širom sveta, baš kao što je to činio od samog početka.

U skladu sa svojom misijom i vizijom, kompanija je odlučila da proslavi 50 godina postojanja donirajući vrhunske proizvode onima kojima je pomoć najpotrebnija, čineći im život lakšim i funkcionalnijim. Osim toga, zaposleni će učestvovati u nizu volonterskih aktivnosti, dajući i lični doprinos lokalnoj zajednici.

Pored društveno-odgovornih aktivnosti, kompanija će ovu važnu godišnjicu obeležiti i jedinstvenim ponudama koje je pripremila za svoje korisnike, u vidu promocija i vrhunskih servisnih akcija. Za više informacija posetite samsung.com/rs/offer.

Izvor: Samsung

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

HTC ne odustaje od tržišta telefona, planira povratak

MAIC je prvi digitalni asistent sa kojim možete da pričate na srpskom

10604
10605
10606
10607
10608
10609