Greška

Došlo je do greške.

Kako do GeForce RTX 3080 za 20 dolara mesečno?

10.05.2022 12:41 | 0 Games
Kako do GeForce RTX 3080 za 20 dolara mesečno?

 

Prvo su se pojavile streaming platforme za video sadržaj, poput Netflix-a i Amazon Prime Video-a, a zatim i prve platforme za streaming video igara. Jedna od trenutno najpopularnijih takvih platformi jeste Nvidia GeForce Now koja ima čak i besplatnu varijantu za korisnike kojima ne smeta ograničena rezolucija i obavezna pauza nakon sat vremena igranja.

Šta je GeForce Now?

Za one koji možda ne znaju, Nvidia GeForce Now je servis koji korisnicima dozvoljava da video igre koje imaju u svojoj biblioteci stream-uju koristeći hardverske resurse kompanije Nvidia. Dakle, prvo morate video igru kupiti, da li preko Steam, Epic Store, ili neke druge podržane prodavnice, a tek onda možete da je stream-ujete preko vašeg računara, mobilnog telefona, ili tablet uređaja, piše Notebookcheck.

Međutim, ne želi svako da se igra na mizernoj rezoluciji od 1080p, pa je tako kompanija Nvidia objavila kako je na svojoj platformi za striming omogućila veću rezoluciju. Prema informacijama dostupnim na portalu NotebookCheck, kompanija Nvidia je u svom blogu objavila kako donosi 4K rezoluciju i i brzinu osvežavanja slike od maksimalnih 60 frejmova u sekundi.

RTX 3080 za 20 evra

Rečima same kompanije, “Korisnici Nvidia GeForce Now servisa za streaming video igara od sada mogu da uživaju u video igrama na 4K rezoluciji u 60 frejmova u sekundi preko programa dostupnim na macOS i Windows operativnim sistemima. Ova funkcionalnost biće dostupna samo korisnicima koji plaćaju mesečnu pretplatu od 20 evra za paket koji uključuje streaming sa RTX 3080 grafičkim kartama.”

Ranije, jedini način da korisnici stream-uju video igre u ovoj rezoluciji i sa ovom brzinom vertikalnog osvežavanja slike bilo je upotrebljavanjem Nvidia Shield TV-a, dok su programi na Windows i macOS uređajima bili ograničeni na maksimalnu rezoluciju od 1600p, kao i brzinu osvežavanja od 120Hz.

 

GeForceNow.jpg

 

Pored toga, kompanija Nvidia objavila je kako će dodati još 27 igara na svoju platformu tokom maja tekuće godine. Među prvih deset igara koje će skoro postati dostupne pojaviće se Star Wars: Jedi Fallen Order, kao i Star Wars Battlefront II

Na kraju, kompanija Nvidia objavila je i kako će doneti mogućnost igranja sa brzinom osvežavanja ekrana od 120Hz i ne neke od podržanih telefona, pa će tako korisnici čiji uređaji imaju tu mogućnost, a plaćaju RTX 3080 paket za streaming.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Ovo je spisak Xiaomi, Redmi i Poco telefona koji dobijaju Android 13

Spremite novčanike, stižu AirPods Pro 2 slušalice

10404
10405
10406
10407
10408
10409