Greška

Došlo je do greške.

Još problema za Intel: Nova ranjivost ugrožava milione laptopova

13.01.2018 14:29 | 0 Mobile
Još problema za Intel: Nova ranjivost ugrožava milione laptopova


Intel ne može da odahne poslednjih dana. Kao da problemi sa Meltdown i Spectre ranjivostima nisu bili dovoljni, sigurnosni istraživač finske kompanije F-Secure je sada otkrio još jedbu ranjivost koja bi potencijalno mogla da utiče na milione korporacijskih laptopova.

Ovoga puta, sigurnosni bag postoji u Intelovoj Active Management Technologiji (AMT), a može se eksploatisati od strane hakera kako bi se preuzela puna kontrola nad ranjivim uređajem u roku od nekoliko sekundi.

Ono što je važno napomenuti, jeste da za razliku od Meltdown i Spectre ranjivosti, uspešno eksploatisanje nove ranjivosti zahteva fizički pristup uređaju. Međutim, svejedno se radi o kritičnoj ranjivosti jer hakeri mogu da kompromituju sistem za manje od minut i potom da daljinski kontrolišu uređaj.

Ističe se da se ranjivost može eksploatisati čak i kada su aktivne mere zaštite kao što su BIOS lozinka, BitLocker, TPM Pin ili tradicionalni antivirus. BIOS lozinka bi uobičajeno bila zadužena za blokiranje malicioznih napada, ali Intel AMT otvara vrata alternativnim napadima i daljinskom upravljanju sistemom.

Intel za sada nije reagovao na novootkrivenu ranjivost, a F-Secure preporučuje da se uvek pazi na korporativne laptopove, kao i da se kreiraju snažne lozinke za AMT.

Intel: Neki Haswell i Broadwell korisnici imaju probleme nakon implementacije sigurnosnih ažuriranja

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD o trenutnom stanju situacije sa Meltdown i Spectre ispravkama

Facebook News Feed će konačno biti oslobođen javnog sadržaja brendova i medija

10104
10105
10106
10107
10108
10109